Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Προωθείται η εισαγωγή φυσικού αερίου

Η εισαγωγή συμπιεσμένου φυσικού αερίου από την Αίγυπτο βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τους αρμόδιους υπουργούς της αραβικής χώρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο. Η αιγυπτιακή πλευρά επιδιώκει να επισπεύσει τις διαδικασίες και τις σχετικές μελέτες, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να έχει ολοκληρωμένη πρόταση όταν ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χ. Μουμπάρακ θα έρθει στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμπιεσμένο αέριο (διαφέρει από το υγροποιημένο) από τη ΔΕΗ για τις μονάδες φυσικού αερίου στην Κρήτη, καθώς κρίνεται ασύμφορη η δημιουργία σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νησί. Ηδη υπάρχει μια ελληνοαιγυπτιακή εταιρεία, η MEDGAS ΑΕ, η οποία επιδιώκει τα τελευταία χρόνια να αναλάβει ειδικά την προμήθεια της Κρήτης με φυσικό αέριο, λύση που αρχικά είχε απορριφθεί.

Ο Ελληνας υπουργός δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της πιστοποίησης και τυποποίησης μέσω του ΕΛΟΤ, ενώ θα έχει επαφές με τον ΣΕΒ για τη δημιουργία μεικτής ομάδας επιχειρηματιών από τις δύο χώρες για την ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ