Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΡΥΣΗ «ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επικίνδυνο σχέδιο στη βάση συγκεκριμένης πολιτικής

Ανακοίνωση της ΚΟΒ ΨΝΑ της Αχτίδας Υγείας της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης και την επίθεση σε βάρος του Κόμματος

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) της Αχτίδας Υγείας της ΚΟΑ του ΚΚΕ παρεμβαίνει στην προσπάθεια που γίνεται απ' τη διοίκηση του ΨΝΑ για τη σύσταση «Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στη δημοσιοποιημένη επιστολή της διευθύντριας του 18 Ανω, Κατερίνας Μάτσα, στην «Αυγή» και στο «Πριν» της 5.4.2009, όπου μιλά «για λάσπη που εκτοξεύεται από κύκλους προσκείμενους στο ΚΚΕ εντός και εκτός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής».

Χτυπάνε τα στεγνά προγράμματα

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ, που απευθύνεται στους εργαζόμενους του ΨΝΑ, έχει ως εξής:

«Η κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα απεξάρτησης του νοσοκομείου μας είναι σε όλους γνωστή. Ελλείψεις στη χρηματοδότηση, ανεπαρκές σε αριθμό προσωπικό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες που συνεχώς διευρύνονται, προσπάθειες από την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου να χτυπηθεί η φιλοσοφία των στεγνών προγραμμάτων και να απαξιωθεί η δουλειά των εργαζομένων σε αυτά.

Με μεθοδικό τρόπο, χρόνια τώρα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι και από τον ΣΥΝ, διαμορφώνουν το πλαίσιο εκείνο για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά, αποκατάσταση με υποκατάστατα, αποποινικοποίηση των λεγόμενων μαλακών ναρκωτικών. Καλλιεργούν επίσης τη θεωρία ότι οι χρήστες είναι ταυτόχρονα και ψυχικά ασθενείς, δημιουργώντας έτσι στη συνείδηση του ελληνικού λαού την αντίληψη ότι το πρόβλημα της εξάρτησης δεν έχει κοινωνικά αίτια, αλλά καθαρά ιατρικά. Η πολιτική τους συμφωνεί με τις οδηγίες και τις αποφάσεις της ΕΕ.

Το ΚΚΕ με συνέπεια υπερασπίζεται τη φιλοσοφία των στεγνών προγραμμάτων (18 Ανω), αντιπαλεύει και καταγγέλλει την προσπάθεια που γίνεται για ψυχιατρικοποίηση της χρήσης, προσπαθεί με τις δυνάμεις που έχει να αναδείξει την κύρια αιτία του προβλήματος, που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Προτείνει, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, το δρόμο της πάλης για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό. Με συνέπεια στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και με όλες του τις δυνάμεις προειδοποιεί, αναδεικνύει την κύρια αιτία των προβλημάτων, προσπαθεί να συσπειρώσει τους εργαζόμενους, με αποφασιστικότητα στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των στεγνών προγραμμάτων».

Καμιά εταιρεία στο νοσοκομείο

«Σε αυτά τα πλαίσια - συνεχίζει η ανακοίνωση - καταγγέλλουμε την προσπάθεια που γίνεται για σύσταση "Αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" από τη διοίκηση του ΨΝΑ. Εκτιμούμε ότι η προσπάθεια αυτή σαν στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση μέρους της μονάδας και εντάσσεται συνολικά στο σχέδιο που υπάρχει μεγάλο μέρος του νοσοκομείου να περάσει στους ιδιώτες. Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει δεν πρέπει να πάει χαμένη. Επιχειρηματίες βρίσκονται στη σίτιση, στην καθαριότητα, στην αποασυλοποίηση. Επιχειρούν σήμερα να μπούνε και στο φιλέτο της απεξάρτησης.

-- Χρόνια τώρα καλλιεργούν την ιδέα για "αυτονόμηση" της μονάδας με δικό της οργανισμό, πατώντας στα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

-- Προσλαμβάνουν εργαζόμενους με νέες εργασιακές σχέσεις (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), που θα είναι οι πρώτοι που θα δεχθούν τις συνέπειες.

-- Ενισχύουν τον εθελοντισμό και τους χορηγούς.

-- Δημιουργούν εταιρείες και ΜΚΟ για να βρει δρόμο το κεφάλαιο και να αλώσει ό,τι απέμεινε.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να παλέψουν από κοινού, σε συμπόρευση με το λαϊκό εργατικό κίνημα, για να αποτραπούν και να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για σύσταση εταιρείας στους χώρους μας.

  • Να οργανώσουν την αντίστασή τους και να διεκδικήσουν πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να απαιτήσουν δημόσιο, δωρεάν, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».
Το ΚΚΕ έχει ευθύνη λόγων και πράξεων

Αναφερόμενο στην επιστολή της Κ. Μάτσα το ΚΚΕ επισημαίνει: «Διαβάσαμε και οφείλουμε να απαντήσουμε στην επιστολή της Διευθύντριας κας Κατερίνας Μάτσα που δημοσιεύτηκε στην "Αυγή" 05/04/2009:

1. Το ΚΚΕ και οι Κομματικές του Οργανώσεις έχουν ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους. Δεν κάνουν πολιτική βάσει φημών και αυτό το ξέρουν και οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοί μας, αλλά κυρίως το ξέρουν οι εργαζόμενοι. Τις φήμες και τις προβοκάτσιες να ψάξει να τις βρει στο δικό της πολιτικό χώρο.

2. Προκαλεί σοβαρά και εύλογα ερωτηματικά αυτή η συκοφαντική επίθεση σε μια περίοδο που εκδηλώνεται έντονη αντικομουνιστική επίθεση. Αποδεικνύεται ότι στόχος δεν ήταν να αναδειχτούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το χώρο, αλλά να χτυπηθεί το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ πάντα δρούσε και δρα στο φως της μέρας ανοιχτά. Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε καθημερινά για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια. Για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

3. Η απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου δεν έχει ανακληθεί. Απορίας άξιο είναι το γιατί κανείς εργαζόμενος δεν τη γνώριζε, ενώ υπάρχει εδώ και 2 μήνες περίπου και γιατί ενώ ήταν σε γνώση της κ. Μάτσα αυτή, δεν την κατήγγειλε.

4. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει την προσπάθεια της μονάδας και στην πράξη, καλώντας τους θεραπευτές σε όλες τις εκδηλώσεις του με θέμα τα ναρκωτικά, δίνοντάς τους λόγο και αναδεικνύοντας το έργο τους στους νέους ανθρώπους.

5. Αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε μέσα στο λαϊκό - εργατικό κίνημα να αναδείξουμε το ζήτημα της ζωής χωρίς εξαρτήσεις, αναδεικνύοντας και την αιτία και τη λύση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Συνάδελφοι, οι επιθέσεις που γίνονται στο ΚΚΕ είναι γνωστές και αναμενόμενες. Δεν είναι μακριά ο χρόνος που η κ. Μάτσα κάνοντας χρήση της διευθυντικής θέσης, απαγόρευσε στη μονάδα να έρθει σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ με αφορμή ανακοίνωσή μας για τον εθελοντισμό. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και καθείς εφ' ω ετάχθη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ