Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Αμεση ανάγκη η λήψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας

Την ανάγκη άμεσης λήψης των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σημείωσε στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», επαναφέροντας το θέμα, μετά και τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό που στοίχισε εκατοντάδες ζωές στην πόλη Λ' Ακουιλα της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «σε μία έντονα σεισμογενή περιοχή που περιλαμβάνει και το Δήμο της Αθήνας, η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" έχει τονίσει κατ' επανάληψη την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων για την αντισεισμική προστασία των κατοίκων και εργαζομένων της πόλης, μιας πόλης που, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των αντίστοιχων δημοτικών αρχών, έχει μετατραπεί σε μια πυκνοκατοικημένη, άναρχα δομημένη και επικίνδυνη τσιμεντούπολη». Οπως επισημαίνεται, «η πολιτική της εξυπηρέτησης των εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος της ποιότητας ζωής και της ίδιας της ασφάλειας των κατοίκων και εργαζομένων, έχει μετατρέψει την πόλη σε "κλουβί"», με ελάχιστους πλέον ανοιχτούς χώρους, με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και δημοτικά και δημόσια κτίρια που δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και αντισεισμικής κατασκευής, αλλά και με εκατοντάδες ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους και χώρους διασκέδασης και συνάθροισης κόσμου που λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Η «Συμπαράταξη» υπενθυμίζει ότι σε δειγματοληπτικό έλεγχο 7 παιδικών σταθμών του δήμου, το 2007, τρεις κρίθηκαν επικίνδυνοι και εκκενώθηκαν ενώ οι υπόλοιποι αντιμετώπιζαν σειρά προβλημάτων. Επιπλέον, τονίζει ότι αν και από το Φλεβάρη του 2008, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ελεγχθούν άμεσα όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, από ομάδα του Πολυτεχνείου, ωστόσο «ακόμα δεν έχει έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η έκθεση της ομάδας αυτής».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η «Συμπαράταξη», εδώ και ένα χρόνο, έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα αντισεισμικής προστασίας, ενώ, παράλληλα, παρέδωσε στη διοίκηση του δήμου αναλυτική πολυσέλιδη μελέτη του ΕΜΠ για την αντισεισμική προστασία. «Δυστυχώς σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα». Ακόμα, η «Συμπαράταξη» καταγγέλλει «την ολιγωρία της δημοτικής αρχής αλλά και της Δικαιοσύνης, στην αναζήτηση των οφθαλμοφανών ευθυνών για εγκληματικές κατασκευαστικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κτίριο του "Χριστοδουλάκειου", στο οποίο στεγάζονταν δύο παιδικοί σταθμοί με πάνω από 100 παιδιά». Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε κριθεί επικίνδυνο και οι δύο σταθμοί εκκενώθηκαν.

Και η «Συμπαράταξη» καταλήγει: «Αυτό που απαιτείται είναι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντισεισμική προστασία και ασφάλεια της ζωής και της υγείας του λαού και πρώτα πρώτα των παιδιών και της νεολαίας. Μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα, αξιόπιστα και με κάθε κόστος και με την ευχή όλων μας βέβαια να μη χρειαστούν ποτέ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φόροι για το λαό - έργα για το κεφάλαιο (2009-12-01 00:00:00.0)
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας (2008-10-05 00:00:00.0)
Χωρίς αντισεισμικό έλεγχο οι παιδικοί σταθμοί (2008-08-28 00:00:00.0)
Σε 25 τετραγωνικά 35 μαθητές... (2008-04-09 00:00:00.0)
Ακόμη το μελετάνε για τους σεισμούς... (2008-01-15 00:00:00.0)
Καταστήματα στη θέση παιδικών σταθμών (2005-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ