Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--

Αποσύρθηκαν κατόπιν εντολής της ηγεσίας της αντιπολίτευσης οι χιλιάδες διαδηλωτές «με τα κόκκινα πουκάμισα», οπαδοί του εξόριστου - κατηγορούμενου για σκάνδαλα διαφθοράς - πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, που είχαν καταλάβει το κέντρο της Μπανγκόκ ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπχίζ Βετζαβίγια και της φιλοβασιλικής κυβέρνησης και διενέργεια εκλογών.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξέδωσε χτες εντάλματα σύλληψης κατά του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού, Τακσίν Σιναουάτρα και 12 υποστηρικτών του, με την κατηγορία της «παράνομης συγκέντρωσης άνω των 10 ατόμων, απειλή βίας και επίθεση κατά της κοινωνικής ειρήνης», ενώ παραδόθηκαν στις αρχές της χώρας τέσσερις εκ των ηγετών των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οπως δήλωσαν, αποφασίστηκε η αναστολή των διαδηλώσεων λόγω της απειλής της ζωής των διαδηλωτών, από τα στρατεύματα που τους είχαν περικυκλώσει, τονίζοντας ότι η κρίση δεν τελείωσε εδώ. Τις προηγούμενες μέρες, στις βίαιες συγκρούσεις, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 113, ενώ αναβλήθηκε και η Σύνοδος Κορυφής των χωρών που συμμετέχουν στο Σύμφωνο της Νοτιανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείτο στην Ταϊλάνδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ