Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Νέα απεργία στις 14 Μάη

Με ενδιάμεσο αγωνιστικό σταθμό τη συμμετοχή του κλάδου στην πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των οικοδόμων στην Αθήνα
Από την προχτεσινή κινητοποίηση των οικοδόμων στην Αθήνα
Δυναμώνουν τον αγώνα για σύμβαση που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους οι οικοδόμοι, με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία των κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς, αλλά και καθορίζοντας τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου. Μετά την προχτεσινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΤΕΑΤ, οι οικοδόμοι απαντούν στην εργοδοτική αδιαλλαξία με νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας για τις 14 Μάη.

Καταγγέλλοντας τη νέα πρόκληση των μεγαλοκατασκευαστών, που αθέτησαν ακόμα και όσα είχαν προτείνει στην προηγούμενη διαπραγματευτική συνάντηση, η Ομοσπονδία σημειώνει:

«Στους εργοδότες ξεκαθαρίζουμε ότι αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τη σύμβαση της ΓΣΕΕ, αρνούμαστε να είμαστε εμείς τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης. Η κερδοφορία των κατασκευαστικών εταιρειών τα προηγούμενα χρόνια εκτινάχτηκε στα ύψη. Αυτό ο κλάδος το πλήρωσε με πάνω από 600 νεκρούς την τελευταία δεκαετία, το πλήρωσε με ατέλειωτες και απλήρωτες εργατοώρες, το πλήρωσαν ιδιαίτερα οι συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες, το πλήρωσε με την παραβίαση των στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την παραβίαση του χρόνου εργασίας».

«Ξεκαθαρίζουμε ότι τον κλάδο δε θα τον γονατίσουν. Δε διαπραγματευόμαστε τα ψίχουλα που μας πέταξαν. Συνεχίζουμε τη μάχη για την υπογραφή της σύμβασης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου και όχι τις ανάγκες των κατασκευαστικών εταιρειών», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας με την οποία καλεί όλους τους οικοδόμους σε αγωνιστική συστράτευση και δράση για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Εκδήλωση για την 1η Μάη

Προετοιμάζοντας την απεργία της Πρωτομαγιάς, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση για τους 200 κομμουνιστές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και έξι οικοδόμοι, που την 1η Μάη του 1944 εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 29 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο θέατρο «ΓΚΛΟΡΙΑ» (Ιπποκράτους 7).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ