Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΤ
Συμπαιγνία για να μη θιχτούν οι εφοπλιστές

Το ΥΕΝ έδωσε εντολή να αποπλεύσει πλοίο που χρωστάει στο ΝΑΤ, με την προφορική διαβεβαίωση του πλοιοκτήτη ότι θα καταβάλει το ποσό που οφείλει!

Λύνουν και δένουν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές με τις πλάτες της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΝΑΤ
Λύνουν και δένουν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές με τις πλάτες της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΝΑΤ
Χαρακτηριστικό δείγμα των υπηρεσιών που παρέχει στους εφοπλιστές το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συνολικά η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως άλλωστε πριν έπραττε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - αποτελεί το χτεσινό περιστατικό με το ακτοπλοϊκό πλοίο «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρείας ΚΑΛΛΙΣΤΗ του εφοπλιστή Σπανού. Στήθηκε ολόκληρη συμπαιγνία προκειμένου, για το χατίρι του εφοπλιστή, να παραβιαστεί απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΝΑΤ, που προέβλεπε απαγόρευση της ελευθεροπλοΐας του πλοίου επειδή ο Σπανός δεν είχε καταβάλει ούτε την πρώτη δόση, από την ευνοϊκή ρύθμιση που έχει γίνει, για την αποπληρωμή των οφειλών του στο Ταμείο.

Παρά την απαγόρευση του απόπλου του «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ», οι λιμενικές αρχές, από τις 2 το μεσημέρι, κουρελιάζοντας την απόφαση του ΝΑΤ, είχαν δώσει άδεια για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτωσης του πλοίου, το οποίο είχε δρομολόγιο για τις 6 το απόγευμα. Από το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ, για να μαζέψουν την καραμπινάτη παρανομία, έλεγαν ότι υπήρχε η διαβεβαίωση του προέδρου του ΝΑΤ ότι η εταιρεία «κάποια στιγμή σήμερα (σ.σ. χτες) θα πληρώσει»!

Βέβαια, η νομοθεσία δεν προβλέπει προφορικές διαβεβαιώσεις, αλλά ρητά γραπτά «σήματα» των αρμοδίων αρχών για να αρθεί η απαγόρευση απόπλου. Το πλοίο τελικά απέπλευσε, όσο για το αν πλήρωσε ο εφοπλιστής, το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ έδινε την εξής απάντηση: «Μας είπε ο πρόεδρος του ΝΑΤ ότι η εταιρεία έδωσε μία επιταγή»! Τις ενέργειες του ΥΕΝ καταγγέλλουν με δελτίο Τύπου ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, επισημαίνοντας πως «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι κράτος εν κράτει είναι οι εφοπλιστές και το ΥΕΝ με τις υπηρεσίες του είναι υπηρέτες τους».

Εξάλλου, χτες το πρωί έγινε συγκέντρωση στη Λήμνο κατοίκων του νησιού και μαζικών φορέων, διεκδικώντας λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Να σημειωθεί ότι η εφοπλιστική ασυδοσία έχει καταδικάσει τη Λήμνο να είναι χωρίς πλοίο που να τους συνδέει με την ηπειρωτική Ελλάδα από τις αρχές του Μάρτη!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινές οι βλάβες πλοίων (2009-07-11 00:00:00.0)
Ανοιξαν το δρόμο για να πληρωθούν (2009-06-12 00:00:00.0)
Επεκτείνεται η επίσχεση εργασίας (2009-01-20 00:00:00.0)
Προκαλεί αντιδράσεις σε καράβια και νησιά (2009-01-16 00:00:00.0)
Στα χέρια των ναυτεργατών η απεργία (2008-12-04 00:00:00.0)
Κέρδισαν τη μάχη οι ναυτεργάτες (2008-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ