Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στο νοσοκομείο

Τις απολύσεις δύο εργαζομένων από την εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ» που έχει αναλάβει τη σίτιση στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καταγγέλλει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ. Οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν στην πρόσφατη απόλυση άλλων επτά τραπεζοκόμων, με στόχο να τρομοκρατηθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην σίτιση και τη φύλαξη, ώστε να μην αντιδρούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Η Γραμματεία αναδεικνύει τις ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου και της κυβέρνησης της ΝΔ που επιτρέπουν και στηρίζουν την εργοδοτική ασυδοσία των ιδιωτικών εταιρειών «ΑΝΟΔΙΚΗ» και «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Οπως και τις ευθύνες της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΚΙΒΩΤΟΣ) του Σωματείου στο νοσοκομείο, που αφήνει ανενόχλητους τους εργοδότες και μαζί με την «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) αρνούνται την πρόταση των ταξικών δυνάμεων, για εγγραφή των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία στο Σωματείο.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - τονίζει η Γραμματεία - παρέδωσαν την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση του νοσοκομείου στις ιδιωτικές εταιρείες. Σειρά για ιδιωτικοποίηση έχουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση καλεί τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν: να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους, ανάκληση των απολύσεων, εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη φύλαξη, τη σίτιση και το κυλικείο. Καταλήγοντας, καλεί στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, στις 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ