Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Κάτω τα χέρια από τους απεργούς!

Διαμαρτυρία χτες στη «Newsphone»

Την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου Θανάση Καραμάνου από την εταιρεία «Newsphone» απαίτησε χτες, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), ξεκαθαρίζοντας ότι δε θ' αφήσει αναπάντητη καμία εργοδοτική πρόκληση που στρέφεται ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και στόχο έχει την τρομοκράτησή τους.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει» φώναξαν χτες έξω από την εταιρεία εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, μοιράζοντας ανακοινώσεις στους εργαζόμενους της επιχείρησης για την απόλυση του συναδέλφου τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι από τα ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης, όρου αναγκαίου για να σπάσει η εργοδοτική επιθετικότητα.

Ο Θανάσης Καραμάνος απολύθηκε την περασμένη Δευτέρα επειδή τόλμησε να πάρει μέρος στην απεργία στις 2 Απρίλη, καλώντας μάλιστα και τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο. Χτες η εργοδοσία επικαλέστηκε προκλητικά ότι «δεν ήταν σωστός στην συμπεριφορά του προς τους πελάτες»! Αυτή ήταν η δικαιολογία για την απόλυση του εργαζόμενου, ύστερα από 21 μήνες δουλειάς, στη συνάντηση που έγινε με τους συνδικαλιστές κάτω από την πίεση της κινητοποίησης.

Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους συναδέλφους του απολυμένου να μαζικοποιήσουν το Συνδικάτο και να συσπειρωθούν σ' αυτό. Οπως δήλωσε στον «Ρ» ο Θαν. Καραμάνος, η απόλυσή του «αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης μεθόδευσης της εργοδοσίας να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι ν' απεργήσουν, να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ