Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ «GA FERRIES»
Ανοιξαν το δρόμο για να πληρωθούν

Με τον αγώνα τους υποχρέωσαν τον εφοπλιστή και το ΥΕΝ να τους καταβάλουν τις επόμενες μέρες τα δεδουλευμένα

Με τον επίμονο αγώνα τους οι ναυτεργάτες στα καράβια της «GA FERRIES» κέρδισαν τα δεδουλευμένα τους

Eurokinissi

Με τον επίμονο αγώνα τους οι ναυτεργάτες στα καράβια της «GA FERRIES» κέρδισαν τα δεδουλευμένα τους
Την καταβολή των μισθών τους κατάφεραν να επιβάλουν χτες οι ναυτεργάτες των πλοίων της εταιρείας «GA FERRIES» του εφοπλιστή Αγούδημου. Η συσπείρωση των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων στα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η αποφασιστικότητα με την οποία έδωσαν τον πολυήμερο αγώνα τους και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την επιτακτική ανάγκη για γενικευμένη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, υποχρέωσαν χτες το μεσημέρι την εταιρεία και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σε υποχώρηση.

Ανάγκασαν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα να κάνει τελικά αποδεκτή την πρόταση που από την πρώτη στιγμή είχαν καταθέσει τα δύο ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα και προέβλεπε να πληρωθούν οι ναυτεργάτες από τα εκατομμύρια ευρώ που καταβάλλει το ΥΕΝ στον εφοπλιστή ως επιδότηση επειδή δρομολογεί τα σαπάκια του στις λεγόμενες άγονες γραμμές.

Οι ναυτεργάτες των πλοίων του Αγούδημου, με επίσχεση εργασίας και με απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν από τις 23 του Μάη, διεκδικούσαν το αυτονόητο: Να παίρνουν τα λεφτά τους. Ο Αγούδημος τους όφειλε δεδουλευμένα από το Γενάρη. Χτες στις 11 το πρωί τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Μετά από την πολύωρη συνάντηση συνδικαλιστών με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, αποφασίστηκε η καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών. Η καταβολή θα γίνει μέσω του ΝΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο Αγούδημος εκχώρησε στο ΝΑΤ το δικαίωμα να εισπράξει αυτά τα περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ που θα καταβάλει το ΥΕΝ ως επιδότηση στον εφοπλιστή. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες ο εφοπλιστής είχε τσεπώσει άλλα 2,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς βέβαια να δώσει φράγκο από αυτά στους ναυτεργάτες, αλλά και στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους της εταιρείας του, οι οποίοι είναι επίσης απλήρωτοι από το Γενάρη.

Μάχη για τα δεδουλευμένα δίνουν αυτή την περίοδο και οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρείας «ΚΑΛΛΙΣΤΗ» του εφοπλιστή Σπανού, ενώ μετά από κινητοποίηση πληρώθηκαν οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» της εταιρείας ΝΕΛ του εφοπλιστή Βεντούρη. Η εφοπλιστική ασυδοσία πλήττει ανελέητα και τους νησιώτες. Η ακινητοποίηση των πλοίων του Αγούδημου άφησε με ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση δεκάδες νησιά. Για παράδειγμα, όπως καταγγέλλουν οι Καλύμνιοι, από δύο καράβια καθημερινά έχουν μείνει με δύο δρομολόγια τη βδομάδα και αυτά αν γίνουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ