Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συναγερμός για να εμποδιστούν τα νέα μέτρα της ΕΕ

Σε ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει εξορμήσεις και πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 17 Ιούνη (7 μ.μ., ξενοδοχείο NOVOTEL)

Ταξική συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές για να απαντηθούν τα αντιδραστικά μέτρα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου

Motion Team

Ταξική συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές για να απαντηθούν τα αντιδραστικά μέτρα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου
Πανεργατικό συναγερμό σημαίνει το ΠΑΜΕ, δίνοντας το σύνθημα του ξεσηκωμού για να ορθώσουν οι εργαζόμενοι ισχυρά αναχώματα στα νέα σχέδια του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, όπως αυτά καταγράφηκαν και στις αποφάσεις του πρόσφατου Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ. Με στόχο να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων και απευθύνει κάλεσμα να μπουν άμεσα στη δράση όλες οι δυνάμεις, οι Επιτροπές Αγώνα, οι σωματειακές επιτροπές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους μετανάστες, σε ανοιχτή, πλατιά και μαζική σύσκεψη, την Τετάρτη 17 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4-8), με θέμα: «Η αντιμετώπιση της νέας επίθεσης της ΕΕ και των κομμάτων της στις εργασιακές σχέσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία και Πρόνοια, στους μισθούς και η οργάνωση της απάντησης του ταξικού κινήματος».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ελάχιστες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ και όλων όσοι έλεγαν ότι μετεκλογικά θα ξεδιπλωνόταν ακόμη πιο έντονη η επίθεση του κεφαλαίου. Οι υπάλληλοι των πολυεθνικών της Ευρώπης (το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας, το Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης, οι εθνικές κυβερνήσεις - συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές) σαλπίζουν νέα κύματα αντιλαϊκών επιθέσεων, αποφάσισαν και υλοποιούν νέα σαρωτική επίθεση σε εργασιακές σχέσεις, μισθούς, Ασφάλιση, Πρόνοια - Υγεία, Εκπαίδευση - Παιδεία.

Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί, νεοαριστεροί από παλιότερα και τώρα έχουν συμφωνήσει και συμφωνούν με τις κατευθύνσεις αυτές, με αυτά τα μέτρα. Μαζί και οι εκπρόσωποί τους στα συνδικάτα. Κατευθύνσεις και μέτρα που δε στοχεύουν μόνο στο να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, αλλά που σημαδεύουν ταυτόχρονα στη συνείδηση, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στο τσάκισμα του ταξικού εργατικού κινήματος».

Περιοδείες από τις Ομοσπονδίες

Για την οργάνωση του αγώνα, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό, οι Ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν καθημερινές ομιλίες - συζητήσεις σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Τη Δευτέρα 15 Ιούνη στις επιχειρήσεις ΦΑΓΕ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, TASTY, ΒΙΑΝΕΞ, ΚΟΣΜΟΚΑΡ, Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου, «Πράκτικερ» (Ταύρος), «Καρφούρ» (Π. Ράλλη), ΕΛΦΟΝ, συνεργεία Λ. Βουλιαγμένης, ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ, ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, ΧΙΛΤΟΝ, εργοτάξια Μετρό (Ελληνικό - Προαστιακός), ΠΡΟΣΙΦΑΠΕ - ΣΥΝΦΑ, ΤΕΙΘΑΣΥΝ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ΜΗΤΕΡΑ, συνεργεία καθαρισμού (Ευαγγελισμός - Πολυτεχνείο), ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ, ΟΤΕ (ΝΥΜΑ και εργαστήρια Καλλιθέας), Εθνική, Τράπεζα της Ελλάδος, Αγροτική, ΔΕΛΤΑ, DUTY FREE, ΕΛΙΤ, ΩΜΕΓΑ, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ, ΤΣΙΦ, BSB, ΜΑΤ, ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ, τσαγκαράδικα Καλλιθέας, φασονατζίδικα (Πατήσια - Χαλκηδόνα), υπουργεία Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ