Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Παράταση στον εμπαιγμό για τις προσλήψεις

Το υπουργείο χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το «διάλογο» που διεξάγει με την πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ

Κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να πιέσουν το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, για μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για επαρκή κονδύλια εφημεριών, απευθύνουν οι συνδικαλιστές της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (ΔΗΠΑΚ Γιατρών).

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι η Επιτροπή Προσλήψεων που έχει συσταθεί (συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ) χρησιμοποιείται ως μοχλός για την καθυστέρηση των όποιων προσλήψεων. Η Επιτροπή εξαντλείται σε μια σειρά συναντήσεων, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη και τα νοσοκομεία γεμίζουν με επικουρικούς γιατρούς. Μάλιστα, με εξαίρεση τη ΔΗΠΑΚ Γ, οι εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων, με διάφορους τρόπους, έκαναν προτάσεις που διαιωνίζουν τον απαράδεκτο θεσμό των επικουρικών γιατρών. Αν και η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε κοροϊδία μεγίστου βαθμού, η πλειοψηφία των παρατάξεων αποφάσισαν τη συνέχιση του «διαλόγου», τακτική που αποδοκίμασε η ΔΗΠΑΚ Γ.

Στο μεταξύ, με την επανάληψη των υποσχέσεων για τις προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών που προβλέπει ο τελευταίος 3754/2009 προσπάθησε και χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος να αναπληρώσει τα μόνιμα κενά των 25.000 θέσεων νοσηλευτών που έχουν προκαλέσει με την πολιτική τους οι κυβερνήσεις του δικομματισμού τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, στις επαναλήψεις για τις προσλήψεις προστέθηκε και η υπόσχεση για την προώθηση ΠΔ με το οποίο θα αυξηθούν σε εννιά - από τέσσερις που είναι σήμερα - οι ειδικότητες των νοσηλευτριών, όπως ζητούσαν και ορισμένοι συνδικαλιστικοί φορείς. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως μισθολογική βελτίωση αυτήν την επιλογή καθώς θα υπάρξουν κάποιες προσαυξήσεις που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να κρύψουν τους μισθούς πείνας των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ