Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να μπλοκαριστούν οι απολύσεις στο Μαρούσι

Την αντεργατική απόφαση της δημοτικής αρχής (ΝΔ) στο Μαρούσι να στείλει στην ανεργία 120 εργαζόμενους, που απασχολούνται στο δήμο εδώ και 15 χρόνια, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να μη γίνει καμιά απόλυση.

Η Συντονιστική τονίζει ότι η κυβέρνηση αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, καθώς οι μισοί εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχολούνται, πλέον, με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Την πολιτική αυτή στηρίζουν η ΚΕΔΚΕ και οι δήμαρχοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, με την πρόσληψη ακόμα 20 χιλιάδων συμβασιούχων από τον ερχόμενο Ιούλη. Από την άλλη, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, που προτείνει να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι στους τουριστικούς δήμους, υποκρίνεται ότι υπερασπίζει τη μόνιμη και σταθερή απασχόληση.

Η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους, κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων και πέρασμα όλων των εργαζομένων στους δήμους. Καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Το παράδειγμα της Νίκαιας μας δείχνει το δρόμο. Με απειθαρχία στους αντεργατικούς νόμους επιβλήθηκε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να περάσουν όλοι στο δήμο. Αυτό να κάνουμε πράξη και εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ