Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ
Δεν Εχει Ηλεκτρικό ρεύμα φθηνό

Να χρεοκοπήσει κινδυνεύει η ΔΕΗ αν ικανοποιήσει το αίτημα, των σεισμοπλήκτων που μένουν σε καταυλισμούς, για καθιέρωση μειωμένου τιμολογίου ρεύματος. Αλλωστε αν υποχωρήσει στο αίτημά τους υπάρχει κίνδυνος «να το διεκδικήσουν και άλλες ομοειδείς κατηγορίες πληγέντων»!!!

Αυτά δηλώνει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα σχετικά με δημοσίευμα που αφορούσε τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο οικογένειες σεισμοπαθών, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μάλιστα, εκτός των άλλων υποστηρίζει ότι η καθιέρωση ειδικού μειωμένου τιμολογίου δεν είναι δυνατή, γιατί «σύμφωνα με τη διεθνώς εφαρμοζόμενη αρχή, η τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να αντανακλά το κόστος το οποίο δημιουργεί κάθε κατηγορία καταναλωτών», ξεχνώντας τις κατακόρυφα αυξημένες ανάγκες των σεισμοπαθών σε ρεύμα.

Συμπέρασμα: Δε δίνει φθηνότερο ρεύμα μήπως τυχόν ζητήσουνε και άλλοι - και τότε πώς θα εκπληρωθεί ο πενταετής στόχος που εξήγγειλε η κυβέρνηση, προχτές, για αύξηση των κερδών κατά 2.500%, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με μελέτες η πολυεθνική εταιρία ΠΕΣΙΝΕ τους έχει βάλει μέσα 600 δισεκατομμύρια από την ημέρα έναρξης λειτουργίας της;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ