Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Θυγατρικές - «προίκα» στους ιδιώτες

Εν αναμονή των «μνηστήρων», των ξένων εταιριών που σχεδιάζει να τους παραδώσει νέο μετοχικό πακέτο του ΟΤΕ, η διοίκηση του Οργανισμού συνεχίζει να ετοιμάζει και την προίκα που θα τους χορηγηθεί. Υπηρεσίες του ΟΤΕ σχεδιάζεται να γίνουν θυγατρικές, ξεχωριστές εταιρίες, όπου θα συμμετέχουν και ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΤΕ προσανατολίζεται στη δημιουργία εταιρίας, στη θέση της Διεύθυνσης του «Χρυσού Οδηγού». Μάλιστα, θα αναζητήσει και συνέταιρο ιδιώτη, προκειμένου να αυξήσει - υποτίθεται - τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση αυτή διαθέτει μια οργανωμένη εκτυπωτική μονάδα, όπου τυπώνονται οι τηλεφωνικοί κατάλογοι και άλλο έντυπο υλικό του ΟΤΕ.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του χρόνου, η διοίκηση αναμένεται να προχωρήσει στην ίδρυση της θυγατρικής «ΟΤΕ Estate», που σκοπό θα έχει την εκμετάλλευση, της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, η αξία της οποίας υπολογίζεται στο 1 τρισ. δρχ. Προετοιμάζεται επίσης και η θυγατροποίηση της μονάδας των καρτοτηλεφώνων.

Η διάσπαση του ΟΤΕ σε πολλές θυγατρικές εταιρίες, αλλά και η εικόνα αύξησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων διευκολύνει τα σχέδια για ολοκληρωτικό ξεπούλημα του Οργανισμού. Και αυτό γιατί γίνεται ποιο «θελκτικός» για τις μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, καθώς οι θυγατρικές είναι «καθαρές» από υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων τους. Στις θυγατρικές του ΟΤΕ δεν εφαρμόζονται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κυριαρχούν οι λεγόμενες ατομικές συμβάσεις και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Με τους εργαζόμενους να δουλεύουν δίχως σταθερό ωράριο, δεκάωρα και δωδεκάωρα, σύμφωνα πάντα με τις «ανάγκες» της επιχείρησης.

Επίσης, η διάσπαση του ΟΤΕ σε μικρότερες εταιρίες, θα αξιοποιηθεί από τους ιδιώτες, που θα κληθούν να συμμετάσχουν στις θυγατρικές του, δήθεν για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών του Οργανισμού. Θα αποκομίζουν κέρδη, εκμεταλλευόμενοι υποδομές που στήθηκαν με τα χρήματα του λαού και το μόχθο των εργαζομένων του ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον καταναλωτή, ένας ιδιώτης - συνέταιρος του ΟΤΕ στις διάφορες εκφάνσεις του τηλεπικοινωνιακού έργου - θα λειτουργεί με μόνο γνώμονα το κέρδος. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα τιμολόγια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενοικιαστής στα δικά του ακίνητα ο ΟΤΕ! (2002-12-13 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία Κοπελούζου τα δίκτυα του ΟΤΕ (2001-09-19 00:00:00.0)
Ο ΟΤΕ μάς αφορά όλους! (2000-07-13 00:00:00.0)
ΟΤΕ όπως ...Ομιλος Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων (2000-06-30 00:00:00.0)
Νορβηγική εταιρία συνέταιρος στην κινητή τηλεφωνία (1997-03-15 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποίηση κατ' εντολήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης (1997-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ