Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Συνετρίβη ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό

ΜΟΣΧΑ.-

Ρωσικό αεροσκάφος που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Αμύνης, με 75 επιβαίνοντες, συντρίβη χτες στην ορεινή περιοχή του Καυκάσου, περίπου 25 χλμ. από το λιμάνι της Γεωργίας, Μπατούμι, ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο του υπουργείου Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης της Γεωργίας, Μαρίνα Ριλίνα.

Η γεωργιανή εκπρόσωπος διευκρίνισε επίσης ότι η συντριβή έγινε στις 17.22 - ρωσική ώρα - και ότι στο δικινητήριο μεταγωγικό αεροπλάνο «Ιλιούσιν» Ιl-18 επέβαιναν 11μελές πλήρωμα και 64 επιβάτες. Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, αλλά ουδείς ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και να βεβαιώσει αν τυχόν υπάρχουν επιζώντες.

Στην περιοχή όπου συνετρίβη το ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο υπάρχει ρωσική στρατιωτική βάση. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τσκαλόφσκ, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα με προορισμό το Μπατούμι όπου και υπάρχει ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση. Η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία απομάκρυνσης της στρατιωτικής υλικοτεχνικής υποδομής από δύο βάσεις στη Γεωργία, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση ακόμη δύο βάσεων. Ολη η διαδικασία μεταφοράς προσωπικού και υποδομής γίνεται διά μέσου της βάσης στο Μπατούμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ