Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παιδιά, όμηροι ανηλίκου!

ΦΟΙΝΙΞ.-

Ενας ακόμη απεγνωσμένος ανήλικος μετέφερε το βίαιο κυκεώνα της τηλεοπτικής αλλά και της ωμής βίας που παράγει η χώρα του, μέσα στα λίγα τετραγωνικά ενός δημοτικού σχολείου, κρατώντας ομήρους τα παιδάκια, επιβεβαιώνοντας με αυτό το νέο κρούσμα ότι τα σχολεία είναι όχι τυχαία ή συμπτωματικά, «αναπαραγόμενα πεδία πολεμικών συγκρούσεων»...

Το μόνο θετικό στο νέο κρούσμα βίας, είναι ότι η κατάληψη του δημοτικού στην Πολιτεία της Αριζόνας, έληξε αναίμακτα, καθώς μετά από επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθη ο ένοπλος μασκοφόρος που κρατούσε ομήρους τη δασκάλα και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στο προάστιο Γκλέντεϊλ του Φοίνιξ, χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης - τοπική ώρα - η αστυνομία.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι ο δράστης είναι ένα αγόρι ηλικίας 13-14 ετών που είναι ή υπήρξε στο παρελθόν μαθητής του σχολείου αυτού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν οπλισμένος με ένα όπλο των εννέα χιλιοστών και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να ακινητοποιήσουν τον ανήλικο περίπου 90 λεπτά αφότου ο ίδιος εισέβαλε σε μια τάξη και κράτησε ομήρους τη δασκάλα και άγνωστο αριθμό μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ