Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Νέες κινητοποιήσεις

Τετράωρες στάσεις εργασίας την Παρασκευή σε όλες τις βάρδιες

Σε συμβολική κατάληψη δυο ωρών στα γραφεία της διοίκησης της «ΣΟΦΤΕΞ», προχώρησε χτες η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα η απόλυση 11 εργαζομένων από τους 33 του τμήματος πολυαιθυλενίου και η μείωση των αποδοχών άλλων 16 εργαζομένων του τμήματος κατά 16%!

Η διοίκηση του σωματείου απαίτησε την ανάκληση των απολύσεων και την κανονική λειτουργία του τμήματος, ενώ αποφάσισε την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας σε όλες τις βάρδιες για την Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το ξεπούλημα της «ΣΟΦΤΕΞ», ενώ ήδη υπάρχει εισαγγελική εντολή για να δοθεί στο σωματείο το συμβόλαιο πώλησης της επιχείρησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα οι 285 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Δράμας, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της εταιρίας για μείωση προσωπικού, απαξίωση της επιχείρησης για λόγους που εξυπηρετούν γενικότερα συμφέροντα της πολυεθνικής ιδιοκτήτριάς της και η πώληση τμημάτων της με αφανή ή εμφανή τρόπο.

Ολη αυτή την κατάσταση την ευνοεί η κυβέρνηση με το να μην παρεμβαίνει, παρ' όλο που ένας βασικός όρος πώλησης της επιχείρησης ήταν και η διατήρηση του προσωπικού της «ΣΟΦΤΕΞ». Σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη, πριν λίγες μέρες στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπας, ανέφερε ότι η εταιρία είναι ιδιωτική και γι' αυτό δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ