Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ - ΚΟΥΒΑΣ
Η απάντηση του Φιντέλ

ΑΒΑΝΑ.--

Αναφορικά με τη φιλολογία που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι η κυβέρνηση της Κούβας έχει κάνει ένα βήμα προόδου, καθώς όπως υποστήριξε «είναι διατεθειμένη να συζητήσει όχι μόνο για την άρση του αποκλεισμού, αλλά και άλλα θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πολιτικοί κρατούμενοι», ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο δίνει την απάντησή του στο χτεσινό άρθρο του στους «Στοχασμούς» με τίτλο «Ο Ομπάμα και ο Αποκλεισμός».

Τονίζοντας ότι ο Ομπάμα παρερμήνευσε τις δηλώσεις του Κουβανού Προέδρου Ραούλ Κάστρο, ο οποίος είχε σημειώσει πως η Κούβα είναι έτοιμη να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Φιντέλ Κάστρο σημειώνει πως αυτό σημαίνει πως «δε φοβάται να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα. Αυτό δείχνει το θάρρος και την εμπιστοσύνη του στις αρχές της Επανάστασης. Κανείς δε θα πρέπει να αισθάνεται κατάπληκτος πως ο Ραούλ μίλησε για τη χορήγηση αμνηστίας όσων καταδικάστηκαν το Μάρτιο του 2003 και την αποστολή τους στις ΗΠΑ, αν αυτή η χώρα δεχόταν να απελευθερώσει τους Πέντε Κουβανούς Πατριώτες. Οι κατάδικοι, όπως και στην περίπτωση των μισθοφόρων του Κόλπου των Χοίρων, είναι στην υπηρεσία μιας ξένης δύναμης που απειλεί και θέτει αποκλεισμούς στην πατρίδα μας».

Προσθέτει, επίσης, ότι ναι μεν ο Ομπάμα «δεν επινόησε τον αποκλεισμό, ωστόσο τον αγκάλιασε τόσο όσο και οι προηγούμενοι δέκα Αμερικανοί Πρόεδροι. Αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, τότε μπορούμε να προβλέψουμε ένα σίγουρο φιάσκο, όπως δέχτηκαν και οι προκάτοχοί του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ