Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάλεσαν τους διερχόμενους οδηγούς να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, να πουν «όχι» σε όλα τα διόδια

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Μαζική εξόρμηση και συμβολική κατάληψη των διοδίων της Λεπτοκαρυάς πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Πιερίας, στο πλαίσιο της δράσης τους ενάντια στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στο νομό αλλά και για την κατάργηση όλων των διοδίων και την ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απαίτησαν έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Φθηνές, ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες με δωρεάν χρονικές ζώνες, ένταξη όλων των μέσων μεταφοράς σε ενιαίο δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών. Διακήρυξαν ότι οι δρόμοι και όλες οι υποδομές της χώρας ανήκουν στο λαό και όχι στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς με το οποίο τους καλούν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των μεγάλων εθνικών αξόνων παραδίδοντάς τους στο μεγάλο κεφάλαιο μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Τα μεγάλα έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σημειώνουν ότι στο παράδειγμα του ξεπουλήματος των οδικών αξόνων, συμπυκνώνεται ανάγλυφα ολόκληρη η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. Μια πολιτική που εξασφαλίζει κέρδη για το κεφάλαιο και χαράτσια για το λαό.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάλεσαν το λαό να εναντιωθεί σ' αυτή την πολιτική, να δυναμώσει το ΚΚΕ, να εγκαταλείψει τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, να μπει στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ