Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνιστική εκστρατεία για να θολώσουν τα νερά

Καταγγελία της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ για το νέο λιβελογράφημα της Κ. Μάτσα κατά του ΚΚΕ

Με έναν αισχρό αντικομμουνισμό και ένα λιβελογράφημα κατά του ΚΚΕ επανέρχεται μέσω της εφημερίδας «Αριστερά» η επιστημονικά υπεύθυνη του «18 Ανω» Κατερίνα Μάτσα, αδυνατώντας να απαντήσει στην αποκάλυψη της ΚΟΒ Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) της Αχτίδας Υγείας της ΚΟΑ του ΚΚΕ ότι η διοίκηση του ΨΝΑ, με βάση δικές της προτάσεις, επιχειρεί τη σύσταση «Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Το χειρότερο, που αποκαλύπτει και την κατάντια της Κατερίνας Μάτσα, είναι ότι κάνει χυδαίο αντικομμουνισμό, επειδή αποκαλύψαμε ενέργειά της, την οποία η ίδια παραδέχεται ότι έκανε, δηλαδή να ενεργήσει για τη σύσταση Εταιρείας, απ' αυτές που το σύστημα βαφτίζει «μη κερδοσκοπικές», προκειμένου τάχα να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα του «18 Ανω» για την απεξάρτηση. Το γεγονός δηλαδή ότι εμμέσως συμμετέχει στη λογική της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών που θα 'πρεπε να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους. Αλλωστε υπάρχουν έγγραφα των ενεργειών της και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, μετά από δική της παρέμβαση, από τον Οκτώβρη του 2008 έως το Φλεβάρη του 2009, για όλα τα παραπάνω. Προς τι λοιπόν η αντικομμουνιστική «ευαισθησία» της; Επειδή το αποκαλύψαμε; Γιατί κάνει τα τερτίπια των «μη κερδοσκοπικών εταιρειών» που δεν είναι πάντα και τόσο αθώες ως προς το σκοπό τους; 'Η μήπως δεν τα ξέρει αυτά;

Τη νέα συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Κόμματος καταγγέλλει με χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στην εφημερίδα της λεγόμενης "Κομμουνιστικής" Οργάνωσης Ελλάδας, "Κ"ΟΕ, η Κ. Μάτσα αναπτύσσει έναν αισχρό αντικομμουνισμό, με ένα λιβελογράφημα κατά του ΚΚΕ, που θα το ζήλευε ακόμα και ο Πάγκαλος. Η κ. Μάτσα αναφέρει στο αντικομμουνιστικό της πόνημα, που φιλοξενεί η εφημερίδα της "Κ"ΟΕ: "Η επίθεση λάσπης αυτό τον καιρό, ενορχηστρώνεται από κύκλους εντός και εκτός ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας τόσο τον Ριζοσπάστη όσο και το Ιντιμίντια. Το ΚΚΕ είναι πια το κόμμα των "νοικοκυραίων", που δέχεται τα συγχαρητήρια του ΛΑΟΣ. Είναι το κόμμα που στο χώρο των ναρκωτικών τάσσεται ανοιχτά υπέρ της αστυνομικής καταστολής" και προσθέτει η κα Μάτσα ότι "άλλωστε η εποχή των δικών της Μόσχας έχει περάσει ανεπιστρεπτί".

Πώς έχουν τα πράγματα.

Πρόσφατα αποκαλύψαμε (το ΚΚΕ) ότι η κα Μάτσα προωθεί προσωπικά η ίδια με έγγραφό της στις 10/10/2008 και σε συμφωνία με τη Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθήνας (ΨΝΑ) τη δημιουργία μιας αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας μεταξύ ΨΝΑ και Νομαρχίας Αθηνών με την επωνυμία: "Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τη μονάδα απεξάρτησης του 18 ΑΝΩ". Αυτή την αλήθεια αναγκάζεται να τη δεχτεί και στο άρθρο της η κα Μάτσα. Αυτό αποκαλύψαμε και το καταγγείλαμε. Γι' αυτό εξαπολύει αντικομμουνιστικές επιθέσεις. Για να θολώσει τα νερά. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την Κ. Μάτσα και την εφημερίδα της "Κ"ΟΕ ως κοινούς προβοκάτορες. Η επίθεσή τους αποτελεί τμήμα της ενορχηστρωμένης αντικομμουνιστικής εκστρατείας για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους. Το κείμενο της Μάτσα οικοδομείται πάνω στη συκοφαντία και το ψέμα. Ας δώσει η ίδια εξηγήσεις πώς ταιριάζει η δημόσια, δωρεάν απεξάρτηση, με την ταυτόχρονη - και στα κρυφά - προώθηση από την ίδια σύστασης "μη κερδοσκοπικής εταιρείας". Οταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι αυτές οι εταιρείες είναι ο μουλωχτός τρόπος ιδιωτικοποίησης, αποποίησης της κρατικής ευθύνης και χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ έχει γνωστοποιήσει και παλεύει με συνέπεια για την πρόληψη, τη θεραπεία και την επανένταξη των εξαρτημένων, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύστημα θεραπευτικών προγραμμάτων. Μαζί με το μαζικό λαϊκό κίνημα παλεύουμε για την ανατροπή των αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους εξαρτημένους, τις οικογένειές τους να βγάλουν συμπεράσματα. Να δώσουν την απάντηση με την οργάνωση της καθημερινής πάλης και την αλλαγή των συσχετισμών και με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Να απαντήσουν μαχητικά στον αντικομμουνισμό, που πάντα ήταν προάγγελος σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ