Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Οπλο των εργαζομένων η ενίσχυση του ΚΚΕ

Με καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων μίλησε χτες το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Από τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς των 9ου και 34ου Γυμνασίων και Λυκείων Αθηνών
Από τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς των 9ου και 34ου Γυμνασίων και Λυκείων Αθηνών
Πολύ μεγάλο στοίχημα για το λαό είναι να μην περάσει η μοιρολατρία που οδηγεί στο συμβιβασμό και στην υποταγή, στο μη χείρον βέλτιστον. Η μόνη ψήφος που μπορεί να πιάσει τόπο είναι στο ΚΚΕ. Μεγάλο όπλο για τους εργαζόμενους είναι η ενίσχυση του αγώνα και του ΚΚΕ. «Εργολάβοι» λύσεων δεν υπάρχουν. Αν ο λαός δε βγει στο προσκήνιο, φιλολαϊκή λύση δεν πρόκειται να υπάρξει.

Τα παραπάνω, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας χτες με τους εκπαιδευτικούς των 9ου και 34ου Γυμνασίων και Λυκείων Αθηνών και του 12ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών. Ο Γ. Πρωτούλης μίλησε με τους εκπαιδευτικούς για τους προβληματισμούς τους για την ΕΕ, για τους αγώνες και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος...

«Εχει έρθει η ώρα ο προβληματισμός να καταλήξει σε συμπέρασμα και να υπάρξει και σύγκριση όσων ακούγατε από την κάθε πολιτική δύναμη για την ΕΕ» εξήγησε ο Γ. Πρωτούλης, επισημαίνοντας μια σειρά μύθους που προωθούσαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου το προηγούμενο διάστημα: Το μύθο της αναβάθμισης εντός της ΕΕ, το μύθο της σύγκλισης μισθών και συντάξεων, το μύθο της δημοκρατίας, της ασφάλειας και γενικότερα το μύθο ότι η ΕΕ είναι η Ευρώπη των λαών... Ακόμα, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ και γιατί «η ΕΕ δε θεωρεί την παιδεία δικαίωμα, έχει καταργήσει την έννοια του δικαιώματος. Αντίθετα, θεωρεί την παιδεία "ευκαιρία" πρόσβασης στις δομές της εκπαίδευσης και την κατατάσσει στον τομέα των υπηρεσιών. Οταν η ΕΕ μιλάει για απελευθέρωση εννοεί και απελευθέρωση της παιδείας».

Ακόμα, τόνισε ότι είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να «καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό που σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση ενόψει του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς στα σχολεία να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όχι για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, όχι για την Πρωτομαγιά, όχι για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, αλλά για την άνοιξη της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το φασισμό». «Είναι ευθύνη και των εκπαιδευτικών να αντισταθούν σε έναν αντικομμουνισμό που χτυπάει και έρχεται παρέα με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ