Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ψήφος τούς φέρνει πιο κοντά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Γιατί κάποιος να επιλέξει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές; Την απάντηση την έδωσε χτες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οταν, λοιπόν, ρωτήθηκε από κάποιον εργαζόμενο, που δήλωσε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, τι γίνεται με τη συνεργασία των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) ζητώντας ταυτόχρονα από τον Αλ. Αλαβάνο να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, ώστε αυτή η συνεργασία να πάρει σάρκα και οστά, ο Αλ. Αλαβάνος είπε το εξής: Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπώσει προτάσεις προς το ΠΑΣΟΚ για κοινή δράση σε ορισμένα σημεία τις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχτηκε. Αν θέλετε - είπε απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - να πάνε τα πράγματα πιο «αριστερά» ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πιεστεί το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξουν εξελίξεις στην κατεύθυνση της συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Αυτά είπε ο Αλ. Αλαβάνος χτες. Και φαίνεται ότι η δουλειά που γίνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έχει τον εξής προσανατολισμό. Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, μας φέρνετε πιο κοντά με το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, τα πολιτικά παιχνίδια των δύο κομμάτων λίγο ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ωστόσο, έχει σημασία να καταλάβουν - και οι εργαζόμενοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ - ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ίδια τους τη ζωή και στη ζωή της οικογένειάς τους. Και με αυτό το κριτήριο δεν πρέπει να πάει χαμένη η ψήφος τους στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Πρέπει να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Η ψήφος τους πρέπει να είναι ψήφος αντίστασης και προοπτικής ταυτόχρονα και ψήφος ευθύνης απέναντι στους λαούς της Ευρώπης, που χάνουν κάθε μέρα κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ