Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Καταγγέλλουν την κατάπτυστη σύμβαση μηδενικών αυξήσεων

Ταξικά σωματεία καταγγέλλουν τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΙΕΛΕ που υπέγραψε την κατάπτυστη σύμβαση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, από ταξικά σωματεία και συλλόγους εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, απέναντι στην κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ηγεσία της Ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για τους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, η οποία προβλέπει μηδενικές αυξήσεις, χωρίς να ικανοποιεί κανένα θεσμικό αίτημα και μάλιστα έχει διάρκεια ...αορίστου χρόνου.

Να θυμίσουμε ότι ο «Ρ» και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ήταν αυτοί που αποκάλυψαν την κατάπτυστη σύμβαση και τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ, η οποία - υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις των εργοδοτών - τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Υπό το βάρος της αποκάλυψης και προσπαθώντας να κατευνάσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ ισχυρίστηκε ότι κατήγγειλε τη σύμβαση την επόμενη μέρα της υπογραφής της. Ωστόσο, κι αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται ότι στόχο έχει την παραπλάνηση των εργαζομένων, αφού η σύμβαση έχει κατατεθεί ήδη στο υπουργείο Απασχόλησης (πράξη κατάθεσης 4/3/2009) και έχει λάβει ισχύ νόμου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Βύρων», αφού καταγγέλλει τις «εν κρυπτώ» διαδικασίες με τις οποίες η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ υπέγραψε την κατάπτυστη σύμβαση, τονίζει: «Η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ταξικού πόλου αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά. Καλούμε όλους εσάς, όλους τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση να συσπειρωθείτε στον ταξικό πόλο, το ΠΑΜΕ, να απαξιώσετε την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ και να στηρίξετε το ταξικό σωματείο του "Βύρωνα"». Το σωματείο ζητά επαναδιαπραγμάτευση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και υπογραμμίζει ότι «μόνο μέσα από τον αγώνα και την επαγρύπνηση τέτοιες ενέργειες όχι μόνο θα αποκαλύπτονται αλλά και θα αποκρούονται».

Αντίστοιχα, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, σε σχετική απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι εργάζονται με ωρομίσθια και μισθούς πείνας, η ανασφάλιστη εργασία εξελίσσεται σε συχνό φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο 4 μήνες ανεργίας όπου υποχρεώνονται να ζήσουν με τα πενιχρά χρήματα που τους παρέχει το επίδομα ανεργίας εάν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα. Την περίοδο της ανεργίας μένουν ανασφάλιστοι και χωρίς ένσημα, με αποτέλεσμα η συνταξιοδότησή τους να γίνεται ένα άπιαστο όνειρο. Είναι λοιπόν ωμή πρόκληση η ενέργεια της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ να υπογράψει ΣΣΕ για τα ξενόγλωσσα χωρίς καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους σε αυτά».

Γι' αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς να βγάζουν συμπεράσματα για την τακτική της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ και να οργανώσουν αποφασιστικά τη δράση τους από τα κάτω, στη γραμμή της αντεπίθεσης, της ταξικής διεκδίκησης και πάλης, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία και γενικότερα στο κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ