Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Στα πρόθυρα της απόλυσης 80 εργαζόμενοι

Χάνουν τη δουλειά τους και η δημοτική αρχή (ΣΥΝ) σηκώνει ψηλά τα χέρια

Με την απειλή της απόλυσης βρίσκονται 80 περίπου εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Γ. Κουτελάκης (ΣΥΝ) νίπτει τας χείρας του, λέγοντάς τους πως ο νόμος του δένει τα χέρια και δεν μπορεί να τις ανανεώσει, με αποτέλεσμα να προετοιμάζει την απόλυσή τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων, στο Γκαράζ της Ν. Σμύρνης, βρέθηκε νωρίς χτες το πρωί αντιπροσωπεία από το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών του ΟΤΑ με επικεφαλής τον Μπάμπη Βορτελίνο. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν, από την πρώτη στιγμή, να ενημερωθούν για το πώς οι συνάδελφοί τους στο Δήμο Νίκαιας κατάφεραν, αν και συμβασιούχοι, τώρα, να έχουν μονιμοποιηθεί.

Ο Μπ. Βορτελίνος επισήμανε πως μόνο με απειθαρχία και ανυπακοή στους αντεργατικούς νόμους και ταυτόχρονη ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών, με κεντρικό αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς έγινε στο Δήμο Νίκαιας όπου ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος αντιστάθηκε στη λογική της μερικής απασχόλησης και διεκδίκησε μαζί με τους εργαζόμενους μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καταλήγοντας τους κάλεσε να καταδικάσουν εκείνες τις δημοτικές αρχές, καθώς και τα κόμματα που τις στηρίζουν, που θέλουν τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση και λειψά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ