Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Εξω οι εργολάβοι από τα σχολεία

Οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποδεχτούν τα συνεργεία των ιδιωτών στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, θα συνεχίσουν να παλεύουν με κάθε μέσο και μορφή για να μην παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων στους εργολάβους, δε θα σταματήσουν να αγωνίζονται για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

Αυτή τη δέσμευση μετέφεραν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σωματείων από το χώρο της καθαριότητας των δημόσιων σχολείων. Ταυτόχρονα οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Μάη, προκειμένου να δοθεί μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, που βάζει σε εφαρμογή το αντεργατικό άρθρο 35 του νόμου για την ειδική αγωγή, με το οποίο επιτρέπει την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών καθαρισμού στα δημόσια σχολεία. «Κοινωνούς» σ' αυτήν την αντεργατική εξέλιξη η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει τους γονείς, αφού ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ως εποπτεύων φορέας) θα συνάπτει συμβάσεις με τις σχολικές επιτροπές που ως «εργολάβοι» πια θα αποφασίζουν κάθε φορά πού θα αναθέτουν την καθαριότητα. Μ' αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δε διασφαλίζει τα δικαιώματα των 6.000 περίπου καθαριστριών που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία, αλλά τους ανοίγει την πόρτα για το δρόμο της ανεργίας.

Στις ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις των ταξικών δυνάμεων, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας απάντησε με πρόταση για απεργία μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ακολουθεί την τακτική της κωλυσιεργίας, καθώς αξιοποιώντας το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων στην ουσία αποδυναμώνει και δυσκολεύει τον αγώνα των καθαριστριών, αφού μετά το τέλος των εξετάσεων τα περισσότερα σχολεία κλείνουν.

Η Επιτροπή Αγώνα με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που επιχειρεί να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες καθαρίστριες και προωθεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των δημόσιων σχολείων. Δηλώνει ότι θα δώσει τη μάχη για την οργάνωση του αγώνα των καθαριστριών για να μη γίνει καμία απόλυση, να μην προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης, για κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ