Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ενταση των αγώνων, η απάντηση στους διασπαστές

Συγκέντρωση στα Επείγοντα διοργάνωσε χτες η ΕΣΑΚ-Σ, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Αμεση απάντηση στις μεθοδεύσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που οδήγησαν στην πραξικοπηματική ακύρωση των εκλογών του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ), που επιδιώκουν τον αποκλεισμό σχεδόν του ενός τρίτου των εργαζομένων του νοσοκομείου απ' τις εκλογές και τους αγώνες, συνολικά τη διάσπαση των εργαζομένων, έδωσε χτες η Ενωτική Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Συνεργαζόμενοι (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), με δυναμική έκτακτη συγκέντρωση στα Επείγοντα του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι και γιατροί της ΕΣΑΚ-Σ απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους για τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα προκειμένου να μη σταματήσει ούτε στιγμή η δράση και ο αγώνας ενάντια στα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου (τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλειάς, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.), αλλά και για να μην περάσει το πραξικόπημα. Οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ-Σ ξεκαθάρισαν ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση των δυο παρατάξεων, αλλά και η παρελκυστική τακτική των ΣΥΝοδοιπόρων τους, στοχεύει στο να μετατραπεί το ΣΕΝΕ σε ένα άμαζο σωματείο - σφραγίδα, σε εργαζόμενους χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι.

Στη συγκέντρωση, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΝΕ Ηλίας Σιώρας, στέλεχος της ΕΣΑΚ-Σ, κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους, με πρώτο σταθμό τη συγκέντρωση στα Επείγοντα του «Ευαγγελισμού» την ερχόμενη Τρίτη το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, αλλά και τη συμμετοχή στην απεργία στις 14 Μάη, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

«Συνάδελφοι, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας! Καμία εμπιστοσύνη σε όσους υπονομεύουν τους αγώνες και τα δικαιώματά μας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία της η παράταξη. Από νωρίς το πρωί οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ-Σ «αλώνισαν» το νοσοκομείο, μοιράζοντας την ανακοίνωση, μίλησαν με τους εργαζόμενους που έκφραζαν την αγανάκτησή τους για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, καλώντας τους να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα.

Ξεκαθάρισαν ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις μικροκομματικές τους επιδιώξεις και το στρατηγικό τους στόχο, δεν δίστασαν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες σε ειδικευόμενους, επικουρικούς και νεοπροσλαμβανόμενους (απ' το 2006) μόνιμους εργαζόμενους, σ' όσους δηλαδή δουλεύουν στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου σε συνθήκες στυγνής εκμετάλλευσης. «Η συμμετοχή μας και η μαζικότητα των αγώνων μας είναι η καλύτερη απάντηση στην διασπαστική τακτική των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ», τόνισαν.

Πληροφορίες θέλουν την ΠΑΣΚΕ να έχει ζητήσει χτες, το διορισμό προσωρινής διοικούσας από τα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ