Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Μερική απασχόληση, ταξική Παιδεία και υποβάθμιση της ζωής. Αυτό είναι το μέλλον που προδιαγράφει η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για τους νέους, με πρόσχημα την κρίση. Αυτό έγινε σαφές (και) από τη χτεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τη νεολαία, που προκλήθηκε με πρωτοβουλία που ανέλαβε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Συμμόρφωση και αντίθεση» δε γίνεται, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και πλήττουν ιδιαίτερα τους νέους. Τόνισε ότι σήμερα σε συνθήκες κρίσης «πρέπει να ανέβει η επιθετικότητα του κινήματος γιατί σε συνθήκες κρίσης ωριμάζουν ανατρεπτικές αλλαγές».

Μονόδρομος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων - ειδικά των νέων - προκειμένου να υπάρξει έξοδος από την κρίση, υποστήριξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζητώντας συναίνεση σε αυτή την αρχή. Τη συμφωνία του σε αυτή την επιλογή δεν μπόρεσε να αποκρύψει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προτείνοντας επίσης μέτρα ενίσχυσης των επιχειρηματιών που όμως το κόμμα του θα εφαρμόσει με... διαφάνεια και αξιοπιστία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ