Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Τίμησαν τους 11 δολοφονημένους κομμουνιστές

Τους 11 ΕΑΜίτες και κομμουνιστές που κρεμάστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές και ντόπιους Γερμανοτσολιάδες στις 9 Μάη του 1944 στην Πάτρα, τίμησαν το περασμένο Σάββατο οι συναγωνιστές τους, αλλά και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στα Ψηλά Αλώνια, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Οργανώσεις Αχαΐας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καθώς και οι Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα.

Στο μνημείο όπου εκτελέστηκαν οι ήρωες έγινε κατάθεση στεφανιών από πλήθος μαζικών φορέων και οργανώσεων και ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πορεία και συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είμαστε εδώ γιατί η ιστορία γράφεται για να διδάσκει, να εμπνέει, καθώς και να τιμά αυτούς που άνοιξαν νέους δρόμους στη μεταπολεμική Ευρώπη. Το φασιστικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ, γέννημα των μονοπωλίων και της αστικής τάξης, πολεμήθηκε με συνέπεια και τσακίστηκε από τους κομμουνιστές, την εργατική τάξη και τους λαούς.

Σήμερα στην ΕΕ, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι, με τη στήριξη ή την ανοχή των ελληνικών κομμάτων του ευρωμονόδρομου, πλαστογραφούν τα γεγονότα και εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό που τον πολέμησε και τον νίκησε.

Μπροστά στο αδιέξοδο και την κρίση της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής ο φόβος της αστικής εξουσίας για το μέλλον εκδηλώνεται και με τέτοιου είδους εμετικό αντικομμουνισμό. Οι κομμουνιστές δε σκύβουν το κεφάλι, δεν υπογράφουν δήλωση μετανοίας στον ιμπεριαλισμό, αλλά υπηρετούν με συνέπεια την ανατροπή του.

Στις ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη πρέπει να καταδικαστεί η ΕΕ και τα κόμματά της όχι μόνο γιατί είναι ψεύτες και πλαστογράφοι, αλλά και γιατί ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός νέων αντιλαϊκών μέτρων. Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες. Δαγκωτό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ