Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑΥΡΟΥ
Καταγγέλλει τραμπουκισμούς από την ΠΑΣΚΕ

Τραμπούκικες απειλές συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ κατά των ταξικών δυνάμεων στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Ταύρου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα». Την περασμένη Τρίτη συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου με δύο θέματα. Το πρώτο θέμα ήταν η πρόθεση της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) να προσλάβει 55 συμβασιούχους διμηνίτες για την οποία η ΠΑΣΚΕ επιδίωξε τη συγκατάθεση του Συλλόγου. Ομως, με ψήφους 4 κατά και 3 υπέρ, το ΔΣ αποφάσισε ότι είναι κατά αυτής της απόφασης, την οποία έλαβε η δημοτική αρχή με τη στήριξη της ΝΔ, λίγες ώρες αργότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων δήλωσαν ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Η απόφαση του ΔΣ, όπως φαίνεται, εξόργισε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι - σύμφωνα με την καταγγελία των ταξικών δυνάμεων - επιτέθηκαν με απειλές του τύπου «θα σου κόψω τα πόδια αν περάσεις από το χώρο της υπηρεσίας καθαριότητας» στο Ν. Σταματόπουλο, μέλος της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» και του ΔΣ του Συλλόγου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ) διέκοψε με το «έτσι θέλω» τη συνεδρίαση του ΔΣ χωρίς να συζητηθεί το δεύτερο θέμα, που ήταν η προετοιμασία της χτεσινής απεργίας στο Δημόσιο.

Η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» δηλώνει ότι «δεν μας φοβίζουν αυτού του είδους οι φοβέρες και καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν έμπρακτα τέτοιες συμπεριφορές, να συσπειρωθούν στην "Εργατοϋπαλληλική Ενότητα" γυρίζοντας την πλάτη στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ