Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνέδριο με δεκάδες αντιπροσώπους - μαϊμού

Οργιο νοθείας από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ

Την αυξανόμενη απήχηση του ΠΑΜΕ στην περιοχή, προσπαθεί να περιορίσει με νοθείες η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου (φωτ. από παλιότερη απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στα Τρίκαλα)

Eurokinissi

Την αυξανόμενη απήχηση του ΠΑΜΕ στην περιοχή, προσπαθεί να περιορίσει με νοθείες η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου (φωτ. από παλιότερη απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στα Τρίκαλα)
Για εκλογές παρωδία σε πρωτοβάθμια σωματεία ενόψει του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, που θα γίνει στις 22 και 23 Μάη, καταγγέλλει τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, η ΔΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών είναι «οι νοθείες, οι αλχημείες, τα ψευδεπίγραφα στοιχεία και μητρώα ψηφισάντων, που σκόπιμα μέχρι και πριν λίγες μέρες τα έκρυβαν προκειμένου να μην υπάρχει χρόνος για να αποκαλυφθούν τα αίσχη των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ». Υπογραμμίζει ότι «αυτές οι δύο παρατάξεις από το προηγούμενο συνέδριο ακόμα, με κάθε ανέντιμο τρόπο, ως κοινοί απατεώνες, έχουν μετατρέψει τα σωματεία σε μηχανισμούς παραγωγής αντιπροσώπων, κυνηγώντας την πρωτιά και επιδιώκοντας να πετάξουν την ΔΑΣ τελείως έξω από την Διοίκηση του ΕΚ».

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, η ΔΑΣ σημειώνει:

  • Το 2003, το σύνολο των αντιπροσώπων που ήταν στο Εργατικό Κέντρο, ήταν 175. Σήμερα ξεπερνάνε τους 350, που σημαίνει πως την ίδια ώρα που η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ μαζεύουν στις συγκεντρώσεις τους 30 το πολύ 40 άτομα, κατάφεραν να συνδικαλίσουν περίπου 4.000 εργαζόμενους περισσότερους από το 2003!
  • Το πιο χαρακτηριστικό της απατεωνιάς τους φαίνεται στα οικοδομικά σωματεία. Η ΔΑΚΕ στα οικοδομικά σωματεία από 33 αντιπροσώπους που είχε το 2003, σήμερα έχει 109 αντιπροσώπους, αύξηση πάνω από 330%. Η ΠΑΣΚΕ από 12 αντιπροσώπους το 2003, σήμερα έχει 57 αντιπροσώπους, αύξηση πάνω από 475%. Την ίδια στιγμή, οι οικοδόμοι που παίρνουν το δωρόσημο είναι 2.500! Αυτοί μάζεψαν στις εκλογές των σωματείων που ελέγχουν, περίπου 4.000 οικοδόμους. Ενδεικτικά, το Συνδικάτο στη Θεσσαλονίκη είχε 2.643 ψηφίσαντες, στην Πάτρα 881, στη Λάρισα 826, στα Γιάννενα 682. Μόνο η Αθήνα απ' όλη τη χώρα ξεπερνά τα Τρίκαλα!

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και να παλέψουν κόντρα στο κεφάλαιο, στους πολιτικούς εκφραστές του και στους συνδικαλιστικούς υπηρέτες σαν αυτούς που άξια κατέχουν τον τίτλο των εργοδοτικών, κυβερνητικών, απατεωνίσκων και παραχαρακτών της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στο ΕΚ. Καλούμε τους αντιπροσώπους του συνεδρίου να μην νομιμοποιήσουν τις άθλιες αυτές πρακτικές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, να τους καταδικάσουν και εκλογικά, ψηφίζοντας την παράταξη της ΔΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ