Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέο μακελειό αμάχων

Η σφαγή του λαού από τους ΝΑΤΟικούς κατακτητές συνεχίζεται
Η σφαγή του λαού από τους ΝΑΤΟικούς κατακτητές συνεχίζεται
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Συνεχίζουν να θερίζουν ζωές αμάχων αδιακρίτως οι κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Οκτώ άμαχοι νεκροί κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στην επαρχία Χελμάντ σύμφωνα με ανακοίνωση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Εννοείται ότι «στόχος» ήταν και πάλι οι Ταλιμπάν.

Ο νέος αμερικανικός βομβαρδισμός και το μακελειό των αμάχων έγινε μία μόλις μέρα μετά τις δεσμεύσεις-δηλώσεις του στρατηγού Καρλ Αϊκενμπέρι, πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών, από το Μπάλα Μπαλούκ, αιματηρό θέατρο των βομβαρδισμών της 4ης Μαΐου, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες αθώοι, ότι η «ISAF θα καταβάλλει προσπάθειες οι απώλειες αμάχων να είναι ελάχιστες». Επίσης, μετά τις αρχικές αρνήσεις ο αμερικανικός στρατός λόγω της κατακραυγής εξαναγκάστηκε χτες να παραδεχθεί ότι σκότωσε 20 ως 30 αμάχους στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της 4 Μαΐου.

Τέλος, δύο στρατιώτες της ISAF σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα χτες με στόχο αυτοκινητοπομπή με ξένα στρατεύματα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ανακοίνωσε πηγή της αφγανικής αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ