Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑ'Α.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά πλήθους σε μια προσπάθεια να διαλύσουν διαδήλωση οπαδών της αντιπολίτευσης, στο νότιο λιμάνι του Αντεν. Στο νότο της Υεμένης τα πνεύματα παραμένουν πάντα τεταμένα, με τους κατοίκους να κατηγορούν την κυβέρνηση για διακρίσεις και περιθωριοποίηση σε βάρος τους.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Επίσημη διαμαρτυρία απέστειλε η λιβανική κυβέρνηση προς τον ΟΗΕ καταγγέλλοντας τα δίκτυα κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ που αποκαλύπτονται τους τελευταίους μήνες στη χώρα. Στη διαμαρτυρία υπογραμμίζεται ότι η ισραηλινή πολιτική υποσκάπτει την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία του Λιβάνου.

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.-- Πακέτο μέτρων, «εργατικών και κοινωνικών παροχών» για την αντιμετώπιση της κρίσης ανακοίνωσε χτες η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, όπως τη δημιουργία 113.000 θέσεων εργασίας, την παροχή έξτρα μπόνους ύψους 40.000 πέσος για οικογένειες σε ανάγκη κ.ά.

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βόρειες και τις κεντρικές περιοχές της Αϊτής, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.

ΛΑ ΠΑΣ.-- «Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι προϋπόθεση» για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Βολιβίας και των ΗΠΑ δήλωσε ο πρόεδρος Εβο Μοράλες, υποδεχόμενος την αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Τόμας Σάνον, υπεύθυνο για θέματα δυτικού ημισφαιρίου. Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών διακόπηκαν μετά την απέλαση του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόλντεμπεργκ το Σεπτέμβρη του 2008. Η κυβέρνηση της Βολιβίας απέλασε τον Γκόλντεμπεργκ για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι «σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε συναγωγή και κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στη Νέα Υόρκη και την κατάρριψη στρατιωτικών αεροσκαφών με πυραύλους τύπου Στίνγκερ».

ΤΑΛΙΝ.-- Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Αντρους Ανσιπ προτίθεται να ζητήσει προεδρική έγκριση για την απομάκρυνση τριών υπουργών του τρικομματικού συνασπισμού - που πρόσκεινται στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα - ενώ την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την αντιπολιτευόμενη Ενωση Πολιτών για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, μετέδωσε χτες το ρωσικό πρακτορείο «Ρία Νόβοστι».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Ντράγκαν Μάριτς, 57 ετών, βρισκόταν χτες επί ώρες στο προεδρικό μέγαρο της Σερβίας στο Βελιγράδι, απειλώντας να πυροδοτήσει δύο χειροβομβίδες εάν το δικαστήριο δεν αποφάσιζε για υπόθεσή του εντός του περασμένου 24ωρου. Αφοπλίστηκε αργότερα χτες βράδυ από Σέρβους αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ