Κυριακή 24 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος

Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις, οι ετεροδημότες απευθύνονται όλο και πιο πλατιά στα λαϊκά στρώματα για να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ

Η απάντηση του λαού στις επερχόμενες εκλογές μπορεί και πρέπει να είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Με αυτό το κάλεσμα, εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, που συμμετέχουν και ενισχύουν τις Επιτροπές Ετεροδημοτών, απευθύνονται σε όλο και πιο πλατιά λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε όλους όσοι δέχονται τις βάρβαρες συνέπειες της πολιτικής του ευρωμονόδρομου.

Καθημερινά, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, σε κάθε πλατεία και καφενείο, τα μέλη του ΚΚΕ, προχωρούν σε ένα πλατύ άνοιγμα ενόψει των ευρωεκλογών, με στόχο να μη χαθεί καμιά ψήφος. Με συσκέψεις, συζητήσεις και συγκεντρώσεις, μεταφέρουν το μήνυμα της αντίστασης, της ανυπακοής και της ρήξης.

Παράλληλα, καλούν όλους όσοι έχουν υποστεί τις συνέπειες της ΕΕ, να πουν ένα δυνατό «όχι» στην αποχή. Η αποχή είναι ζημιά για το λαό και βολεύει τόσο την ΕΕ, όσο και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η αποχή, όχι μόνο δεν τους τιμωρεί, αλλά αντίθετα αποτελεί χτύπημα για τον ίδιο το λαό.

Ο Βασίλης Δημόπουλος, υπεύθυνος των Επιτροπών Ετεροδημοτών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟΑ, μίλησε στο «Ρ», για τον κεντρικό πυρήνα της μάχης που δίνουν οι Επιτροπές: «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος. Δεν πρέπει να λείψει κανένας από τη μάχη των ευρωεκλογών, γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα», τόνισε.

Καθημερινές οι συσκέψεις

Οσο περνάνε οι μέρες, τόσο κορυφώνεται η μάχη των Επιτροπών Ετεροδημοτών και οι συσκέψεις πυκνώνουν. Η Επιτροπή Ετεροδημοτών της Βορειοδυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από πετυχημένες συσκέψεις. «Στόχος μας είναι να συζητήσουμε με όσο το δυνατό περισσότερους ετεροδημότες», επισημαίνει ο Νίκος Τσιούνης, υπεύθυνος της Επιτροπής.

Και για τα νησιά Μυτιλήνη και Λήμνο, οι ετεροδημότες, που μένουν στην Αθήνα και ψηφίζουν εκεί, προχωρούν σε δυναμικές δράσεις. Καθημερινά, γίνονται περιοδείες στις περιοχές όπου ζουν Μυτιληνιοί, όπως στο Περιστέρι, στη Ν. Σμύρνη και στο Γαλάτσι. «Σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, προχωρούμε σε εξορμήσεις, συσκέψεις και περιοδείες», μας λέει η Μαρία Κακαρώνη, υπεύθυνη της Επιτροπής.

Στη Θράκη, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που γεννά η απόσταση, έχει ήδη ξεκινήσει η δραστηριοποίηση. «Στόχος είναι να μη μείνει κανένας στην Αθήνα», μας λέει ο Δημήτρης Φακιρίδης, υπεύθυνος της Επιτροπής για την περιοχή. Οπως μας λέει, ήδη προετοιμάζονται οι πρώτες συσκέψεις.

Αλλά και στην Κρήτη, όπως τονίζει ο Λεωνίδας Ριτζάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής, τα μέλη του Κόμματος «επιδιώκουμε να απευθυνθούμε σε κάθε Κρητικό που θα ασκήσει τα εκλογικά του δικαιώματα στο νησί».

Συσκέψεις ετεροδημοτών

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται οι εξής συσκέψεις ετεροδημοτών:

-- Αύριο Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) εκδήλωση - συζήτηση Αιτωλοακαρνάνων, με θέμα «Ευρωεκλογές 2009 - αναγκαιότητα ισχυροποίησης του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Τασιούλας.

-- Αύριο Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) συγκέντρωση Κερκυραίων. Θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής Αλεξάνδρα Μπαλού.

-- Την Τρίτη 26/5, στις 7 το απόγευμα, στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) συγκέντρωση Πελοποννησίων. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 26/5, στις 8 το απόγευμα, στο καφενείο στην οδό Αγίας Τριάδας 20, στο Περιστέρι, σύσκεψη Μυτιληνιών. Θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μπάμπης Αγγουράκης.

-- Την Τετάρτη 27/5, στις 7 το απόγευμα, στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) σύσκεψη Τρικαλινών. Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.

Πούλμαν για ετεροδημότες

Οι Οργανώσεις Αθήνας, Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ θα δρομολογήσουν πούλμαν για τη μετάβαση ετεροδημοτών ψηφοφόρων του ΚΚΕ στους εξής προορισμούς:

-- Θεσσαλονίκη, Λαμία και Λάρισα.

-- Γιάννενα, Πάτρα, Αγρίνιο και Αρτα.

-- Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη.

Για κλείσιμο θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα και στα τηλέφωνα: 210.3302.078 και 210.3301.464.

  • Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο παρακάτω τηλέφωνο για οποιαδήποτε πληροφορία: 210.3301.106, Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ