Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
«ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Σχέδια για εμπόριο και με το ... διοξείδιο του άνθρακα

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Τρόπους εμπορευματοποίησης του ...διοξειδίου του άνθρακα, ενόψει των διαβουλεύσεων για την αντικατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο με άλλη διεθνή συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές τον ερχόμενο Δεκέμβρη στην Κοπεγχάγη, αναζητούν διευθυντικά στελέχη δεκάδων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας («πράσινης» και μη...) και συγκροτούν το λεγόμενο «Κλιματικό Συμβούλιο Κοπεγχάγης».

Διευθυντικά στελέχη από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πετρελαίων (π.χ., υδρογονάνθρακες όπως, η BP PLC) και των λεγόμενων πράσινων «ανανεώσιμων πηγών» (διάφορες εταιρείες ηλιακής, αιολικής κ.λπ. ενέργειας, όπως Εmerson Electric, Iberdrola, Vestas Wind Systems) μυρίστηκαν νέα περιθώρια κέρδους. Ισχυρίστηκαν, μιλώντας στο περιθώριο της τριήμερης συνάντησής τους στην Κοπεγχάγη που ολοκληρώνεται σήμερα, ότι πήγαν εκεί για να βοηθήσουν» (με το αζημίωτο) τις κυβερνήσεις «στις προσπάθειες αντικατάστασης του Πρωτοκόλου του Κιότο». Διαπίστωσαν, μάλιστα, ως εφικτή τη μετατροπή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σαν «ένα παγκόσμιο εμπόρευμα με παγκόσμια αποδεκτή τιμή»!

Κάποιοι εξ αυτών προέβλεψαν τη δημιουργία 2.000.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και άλλων τόσων στην ΕΕ, εάν το 1/4 του ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. αιολική, ηλιακή κ.λπ.)... Από κοντά στο συνέδριο των «πράσινων» βιομηχάνων ήταν και ο πρόεδρος της Κομισιόν της ΕΕ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που δε νοιάστηκε βεβαίως για τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, αλλά για τις μπίζνες των βιομηχάνων που κερδοσκοπούν με όποιο τρόπο και όποιο τίμημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ