Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
Πρωτοφανές καιρικό «χάος»

Ολόκληρη «βρετανική ουρά» έχει διαμορφωθεί για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα διάσωσης

Associated Press

Ολόκληρη «βρετανική ουρά» έχει διαμορφωθεί για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα διάσωσης
ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Πολύ ισχυρές καταιγίδες που σαρώνουν επί τριημέρου ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, καθώς και εκτεταμένες καταστροφές, πλημμύρες, αλλά και ένα ασύλληπτο και πρωτόγνωρο κυκλοφοριακό χάος, επί εδάφους, αέρος και ύδατος.

Μέχρι χτες, οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη νότια Αγγλία αλλά και τη βόρεια Γαλλία την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τη Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επί δύο ημέρες, ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έπλητταν τη νότια Αγγλία, ενώ με τη μετακίνηση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου προς ανατολάς αντιμετωπίζουν το φαινόμενο των πλημμυρών. Πάντως, εξαιτίας των σφοδρών καιρικών συνθηκών είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες σπίτια - αφού από τους ανέμους, η ταχύτητα των οποίων έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 146 χιλιόμετρα την ώρα - ξεριζώθηκαν δέντρα, έπεσαν κολόνες ηλεκτρικού και δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα στις χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές. Η κακοκαιρία ήταν η χειρότερη που έπληξε τη νότια Αγγλία από τον Οκτώβρη του 1987, όταν από τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές είχαν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι και είχαν προκληθεί ζημιές 1,45 δισεκατομμυρίου Ευρώ.

Επίσης ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στην Ιρλανδία και ακόμη ένας στο Βέλγιο. Τέλος, στη Μόσχα, το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο ιατρικές πηγές, μετέδωσε ότι ένδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη ρωσική πρωτεύουσα εξαιτίας του κρύου, από τις 10 Οκτώβρη, εκ των οποίων πέντε το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ