Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ξανά στο προσκήνιο τα καύσιμα

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Το θέμα των τιμών των καυσίμων και της φορολογίας επαναφέρουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών της Βρετανίας, οι οποίοι απείλησαν χτες με αποκλεισμό του κυριότερου οδικού άξονα που συνδέει το βορρά και το νότο της Αγγλίας και περνά από το Λονδίνο, στην περίπτωση που ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν δε μειώσει τη φορολογία επί των καυσίμων μέσα σε 15 μέρες.

Οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων, που είχαν παραλύσει ένα μέρος από τη χώρα τον περασμένο Σεπτέμβρη, δήλωσαν πως θα οργανώσουν επιχείρηση «αργής κίνησης σαλίγκαρος», με τη συμμετοχή εκατοντάδων φορτηγών, αφετηρία το Νιούκαστλ, στη βορειοανατολική Αγγλία, και κατάληξη το Λονδίνο. Η φάλαγγα θα φτάσει στο Λονδίνο στις 15 Νοέμβρη, την καταληκτική ημερομηνία της διορίας των 60 ημερών που έχουν παραχωρήσει στη βρετανική κυβέρνηση, μετά τις πρώτες τους κινητοποιήσεις, προκειμένου να της δώσουν χρόνο να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα. Ωστόσο, τονίζουν ότι θα είναι η «τελευταία φορά» που θα κάτσουν να συζητήσουν με την κυβέρνηση...

Εως σήμερα η κυβέρνηση έχει αρνηθεί τη μείωση στη φορολογία των καυσίμων και το υπουργείο έχει λάβει μέτρα για την περίπτωση που δημιουργηθούν νέες ελλείψεις, έχοντας θέσει σε επιφυλακή οδηγούς του στρατού για να κινήσουν τα βυτιοφόρα με καύσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ