Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι επενδυτές της Μεσσηνίας και η «οικολογία» του γκολφ

Εκανε πως δεν ήξερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, όταν ρωτήθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη, για τη στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη μεγάλη επένδυση των Αφών Κωνσταντακάτου στη Μεσσηνία, τη γνωστή ως ΠΟΤΑ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως δεν ξέρει ακριβώς το θέμα, ότι οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλύτερα και πως οποιαδήποτε υπόδειξη και πληροφορία των ακροατών είναι καλοδεχούμενη!

Τι ακριβώς δεν γνωρίζει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ; Λέει πως δεν γνωρίζει ότι στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως επιθυμεί την υλοποίηση της επένδυσης. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι στην ψηφοφορία του σχετικού νομοσχεδίου ο Γ. Δραγασάκης είπε πως «κι εμείς τη θέλουμε την επένδυση», ενώ στο «διά ταύτα» ζήτησε να υπάρξουν «δεσμευτικοί όροι», αφήνοντας να εννοηθεί πως αν δοθούν, ο ΣΥΝ θα στηρίξει τη συγκεκριμένη επένδυση.

Ειδικά αν δει κανείς τι προβλέπει το σχέδιο ΠΟΤΑ που έχουν εγκρίνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, το Μάρτη του 2007. Συγκεκριμένα, προβλέπεται επένδυση 325 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή 6 ξενοδοχείων 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο 1.500 θέσεων, κέντρο θαλασσοθεραπείας, αθλητικό κέντρο και δύο γήπεδα γκολφ. Η αποθέωση της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος δηλαδή...

Ακόμα, ο Αλ. Αλαβάνος έκανε πως δεν γνώριζε ότι η παράταξη του ΣΥΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας τον Φλεβάρη του 2009 έβαλε θέμα «δημιουργίας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΤΕΙ και στα ΙΕΚ του νομού» λέγοντας πως «πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον επενδυτή για την κατάρτιση νέων και ανέργων, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις της ΠΟΤΑ (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης)»; `Η μήπως δεν γνωρίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, όταν επισκέφτηκε την Καλαμάτα, είπε, πως εφόσον η επένδυση γίνεται, δεν μπορούμε να είμαστε κατά.

Μάλιστα, η ερώτηση ήταν γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατά και στη Μεσσηνία την ίδια στάση που κράτησε για τη μονή Τοπλού. Κι ο Αλ. Αλαβάνος απάντησε ότι στην περίπτωση της μονής Τοπλού, είχαμε να κάνουμε με μια εταιρεία σκέτη πειρατεία που ούτε γραφεία δεν είχε!

Στην ουσία, βέβαια και στις δύο περιπτώσεις την ίδια στάση κράτησε. Και η στάση αυτή συμπυκνώνεται στη φράση: Ναι στις επιχειρηματικές επενδύσεις, δηλαδή ναι στον καπιταλισμό, στην εκμετάλλευση, αφού κίνητρο των επενδύσεων είναι το κέρδος και όχι η ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας. Και ύστερα κάνουν τους ευαίσθητους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ