Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Αδεια εγκατάστασης στο «Τζάμπο»

Η εισβολή της πολυεθνικής στην πόλη απειλεί με οικονομικό στραγγαλισμό εκατοντάδες ΕΒΕ της περιοχής

Το «πράσινο φως » για την εγκατάσταση της πολυεθνικής «Τζάμπο» στο Λούρο της Πρέβεζας άναψαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας η πλειοψηφούσα αρχή (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ) μαζί με την παράταξη της ΝΔ. Στη διεξαχθείσα συζήτηση για την άδεια δημιουργίας και λειτουργίας της πολυεθνικής σε έκταση 7.000 τ.μ. που αναμένεται να σφίξει ακόμη παραπέρα τη θηλιά για τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής, να οδηγήσει στο βίαιο αφανισμό τους, οι παραπάνω παρατάξεις - με εξαίρεση την ΝΑΣ - ενέκριναν χωρίς περιστροφές την πρόταση.

Δίνοντας για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά τους στην πολιτική ανάπτυξης που στηρίζει τα συμφέροντα και τα κέρδη των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον αντιλαϊκό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι της κυρίαρχης πολιτικής στην ΤΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που τους αναλογούν.

Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και την έκκληση φορέων του εμπορικού κόσμου και επαγγελματοβιοτεχνών - που μετέφεραν στη συνεδρίαση ο Γιώργος Μπακιρτζόγλου, εκ μέρους της ΝΑΣ, και ο Τασος Κοντομύχης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας - απαιτήθηκε να μην εγκρίνει το ΝΣ τη δημιουργία του επιχειρηματικού ομίλου, καθώς, αφ' ενός, θα συμβάλει στον οικονομικό στραγγαλισμό των μικρών επιχειρήσεων συγκεντρώνοντας τα κέρδη από το λιανικό εμπόριο και, αφ' ετέρου θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός καταστρατήγησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας, συνολικά των εργασιακών δικαιωμάτων. Σε αυτά τα ζητήματα από κοινού η «κεντροαριστερή» πλειοψηφία με τη «φιλελεύθερη» αντιπολίτευση απέφυγαν συνειδητά να πάρουν θέση. Αντέταξαν την πολιτική του «ανταγωνισμού» και της «ελεύθερης αγοράς» προβάλλοντας μεταξύ άλλων την δήθεν ανάπτυξη της περιοχής, την προσφορά θέσεων εργασίας που στην καλύτερη περίπτωση θα φθάσουν τις 30 χωρίς να παρέχονται εχέγγυα απρόσκοπτης και μόνιμης εργασίας, την εξυπηρέτηση των καταναλωτών κ.ά. εξωραΐζοντας επί της ουσίας τη δράση των πολυεθνικών. Και όλα αυτά στο φόντο των όσων διαδραματίστηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη από την πολυεθνική «Τζάμπο». Του σχεδίου δηλαδή και της κοινής προσπάθειας με την κυβέρνηση να ποινικοποιηθεί ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία επιστρατεύοντας κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς όπως γίνεται άλλωστε και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις εξυπηρέτησης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ