Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Απειλούν οι ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο όσον αφορά τη ΛΔ Κορέας δήλωσε απειλητικά ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προς τη Χαβάη εκ μέρους της Πιονγκ Γιανγκ την 4η Ιουλίου.

«Αυτή η κυβέρνηση και ο στρατός μας είναι απολύτως έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», ανέφερε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο CBS, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται για στρατιωτική προειδοποίηση εναντίον του «καθεστώτος»... «είναι απλώς ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος επισημαίνοντας πως θέλει να δώσει διαβεβαιώσεις στον αμερικάνικο λαό. Κάλεσε δε τέλος τη ΛΔ Κορέας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εντούτοις, παρά τη συνήθη διπλωματική ρητορική, οι δηλώσεις αυτές λαμβάνουν νέες διαστάσεις και μάλλον τις πραγματικές από το δημοσίευμα της εφημερίδας New Υork Times την επόμενη ημέρα, όπου αναφέρει ότι από το Μάρτη σχεδιάζεται η νέα στρατηγική του Πενταγώνου, όπου μάλλον εγκαταλείπεται το «δόγμα» ότι οι ΗΠΑ μπορούν να πολεμούν μόνο σε δύο μεγάλα πολεμικά μέτωπα και πλέον υιοθετείται το δόγμα ενός «υβριδικού πολέμου», που συνδυάζει όχι μόνο το συμβατικό πόλεμο και τον ανταρτοπόλεμο αλλά και όλα τα είδη πολέμου. Εξάλλου, όπως τονίζουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου, ήδη ο στρατός αν και «αγγίζει τα όρια των αντοχών του» στα μέτωπα του Αφγανιστάν και του Ιράκ εντούτοις είναι προετοιμασμένος να πολεμήσει και σε άλλα μέτωπα, όπως το Ιράν, τη ΛΔ Κορέας ακόμη και την Κίνα και τη Ρωσία. Τονίζουν δε σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ότι ενδεχόμενες συγκρούσεις με αυτές τις χώρες παρουσιάζουν σειρά «πολύπλοκων και υβριδικών προκλήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ