Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Κύμα πολύνεκρων επιθέσεων

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Ακόμη και χτες, τέσσερις μέρες μετά, συνεχίζονταν οι έρευνες στα συντρίμμια που άφησε πίσω της η ισχυρότατη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε το Κιρκούκ το Σάββατο. Καμικάζι ανατινάχθηκε με το παγιδευμένο φορτηγό του ενώ σιίτες προσκυνητές εξέρχονταν από τέμενος, με αποτέλεσμα ο απολογισμός, μέχρι χτες, να έχει φτάσει τους 75 νεκρούς, οι τραυματίες να ξεπερνούν τους 200 αλλά όλες οι εκτιμήσεις να συγκλίνουν στο ότι πιθανότατα υπάρχουν και άλλα θύματα θαμμένα κάτω από τα ερείπια των περισσοτέρων των 45 σπιτιών που ισοπεδώθηκαν.

Το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, με επίκεντρο διάφορες συνοικίες, σουνιτικές και σιιτικές, της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι 33 άνθρωποι, όλοι πολίτες, και να τραυματιστούν περισσότεροι από 60. Η ξαφνική αυτή κλιμάκωση των αιματηρών επιθέσεων σημειώνεται λίγες μέρες πριν την προαναγγελθείσα αποχώρηση των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων από το κέντρο των ιρακινών πόλεων.

Συγκεκριμένα, δε, όσον αφορά στην κουρδική αυτόνομη περιοχή, στα όρια της οποίας βρίσκεται το Κιρκούκ, έχει, ήδη, αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου, οπότε ο πληθυσμός καλείται να εκλέξει τα νέα 111 μέλη του Κοινοβουλίου μετά από τέσσερα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ