Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργούν μεθαύριο για τη σύμβαση

Με αιχμή τη διεκδίκηση τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (για πρώτη φορά) που ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας κατεβαίνουν μεθαύριο στο δρόμο, στο πλαίσιο απεργίας που έχει κηρύξει ο κλάδος στο νησί, με πρωτοβουλία του ταξικού σωματείου του κλάδου. Κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνθήκες σκληρής αναμέτρησης με την εργοδοσία και τους μεγαλοξενοδόχους, που καταφεύγουν σε εκβιαστικές πρακτικές και άθλιες μεθοδεύσεις προκειμένου να αποτρέψουν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Για παράδειγμα, η εργοδοσία στο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» κάλεσε τους εργαζόμενους να κοιμηθούν από την προηγούμενη μέρα στο ξενοδοχείο. Στο δε «ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ» διευθυντής του ξενοδοχείου έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει ενάντια σε οικονομικό μετανάστη μετά από λογομαχία για την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία. Οι ίδιες οι αντιδράσεις της εργοδοσίας μαρτυρούν τη σημασία της απεργιακής κινητοποίησης, στην καλύτερη οργάνωση της οποίας επικεντρώθηκε και η χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Κόντρα σε αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων της Κέρκυρας με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο, με τη μεθαυριανή απεργία δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές της σεζόν ενάντια στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων από τους μεγαλοξενοδόχους και την προσπάθειά τους να φορτώσουν στο όνομα της κρίσης νέα δεινά στις πλάτες των εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ