Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Μάθημα ιστορίας και αγώνα

Ελέγχους από την αστυνομία έξω από την αίθουσα όπου χτες γινόταν εκδήλωση για τη Μακρόνησο καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή «ξενάγηση» στην ιστορία
Από τη χτεσινή «ξενάγηση» στην ιστορία
Μάθημα ιστορίας, μάθημα ζωής. Οσοι χτες επισκέφτηκαν το Μουσείο της Μακρονήσου της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Γραμματείες Νέων και Γυναικών του ΠΑΜΕ για τα 10χρονα του ΠΑΜΕ, είδαν μπροστά τους να ξετυλίγεται βήμα βήμα η ιστορία του Κολαστηρίου. O Γιάννης Επιτρόπου, εκ μέρους της ΠΕΚΑΜ, τους μίλησε για όλα όσα έγιναν σε κείνο τον άνυδρο τόπο. Απάνθρωπα βασανιστήρια. Ξυλοδαρμοί μέχρι θανάτου. Εν ψυχρώ δολοφονίες. Στο κολαστήρι της Μακρονήσου, βασανίσθηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο κομμουνιστές και αγωνιστές που αρνήθηκαν να υπογράψουν «δήλωση μετανοίας» στους ντόπιους και ξένους χωροφύλακες. Η χτεσινή εκδήλωση ήταν ένα διαφορετικό κάλεσμα αγώνα, κάλεσμα αντίστασης στην προσπάθεια του κεφαλαίου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Προσπάθεια που επιβεβαιώθηκε και χτες, μέσα από νέα πρόκληση της αστυνομίας που έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει έξω από την προγραμματισμένη εκδήλωση που διοργάνωνε το ΠΑΜΕ.

Σε καταγγελία της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι αθλιότητες αυτές της αστυνομίας με εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης όχι μόνο δε θα τρομάξουν τα συνδικάτα και τη νέα γενιά αγωνιστών, που θέλει να μάθει για την πιο λαμπρή περίοδο της ιστορίας της χώρας μας, αλλά τους ατσαλώνει, τους πεισμώνει, τους κάνει πιο αποφασιστικούς στην ταξική πάλη. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες της χώρας μας, να υπερασπιστούν με όλες τους τις δυνάμεις τις δημοκρατικές - συνδικαλιστικές και πολιτικές κατακτήσεις τους που βρίσκονται στο στόχαστρο της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών. Να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την οργάνωση της εργατικής τάξης και τη συμμετοχή της στους ταξικούς αγώνες. Ως τη μόνη λύση για θετικές εξελίξεις που θα υπηρετούν τα συμφέροντά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φόρος τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης (2012-05-30 00:00:00.0)
Εκδήλωση τιμής στη Μακρόνησο (2011-05-28 00:00:00.0)
Εκδήλωση Τιμής στη Μακρόνησο (2011-05-26 00:00:00.0)
Εκδήλωση στη Μακρόνησο (2011-05-15 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους Μακρονησιώτες (2002-03-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους αγωνιστές της Μακρονήσου (1996-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ