Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συνεχίζεται το μπαράζ διώξεων

Αναπόσπαστο τμήμα της προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων αποτελούν οι συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που συμβάλλει πρωτοπόρα στην οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα επίθεση. Σήμερα το πρωί, σέρνονται στα δικαστήρια τέσσερις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζάκυνθο, μετά από κινητοποίηση που έγινε ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης εργατικού «ατυχήματος», το 2007.

Συγκεκριμένα οι Τάκης Στρούζας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Διονύσης Κόμης, πρώην γραμματέας, Διονύσης Κλάδης, πρώην μέλος της Διοίκησης και πρόεδρος Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γιώργος Σταθόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων δικάζονται μετά από μήνυση της κ. Κουνέλη, διευθύντριας του ΙΚΑ Ζακύνθου, στου οποίου την κατάληψη προχώρησαν οι ταξικές δυνάμεις, διαμαρτυρόμενες επειδή το ΙΚΑ αρνιόταν να αναγνωρίσει ως εργατικό «ατύχημα» το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στις Μαριές το Μάρτη του 2007 με θύματα ένα νεκρό εργάτη και έναν άλλο σακατεμένο.

Επίσης, αύριο δικάζονται ο Διονύσης Σιγούρος, πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, ο γραμματέας Διονύσης Κόμης και ο Διονύσης Στεριώτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ μετά από μήνυση της πολυεθνικής «ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ», γιατί μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους και κατοίκους του νησιού την Πρωτομαγιά του 2005 αφαίρεσαν συμβολικά καγκελόπορτα, που αυθαίρετα και παράνομα είχε τοποθετήσει, φράζοντας δασική έκταση και δημόσιο δρόμο, απαγορεύοντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία Πόρτο Μπανάνα στο Βασιλικό.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες το ταξικό εργατικό κίνημα θα τρομοκρατηθεί, θα φιμωθεί, θα καμφθεί, θα σταματήσει να παλεύει και να διεκδικεί το δίκιο του εργάτη. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στα συνδικαλιστικά στελέχη που διώκονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ