Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Επιτέλους λύση

Επιτέλους καταρτίστηκε χτες από την ΕΠΟ το πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι συναντήσεις έχουν ως εξής: 29/11: (1ος όμιλος) Ηλτεξ Λύκοι - Καλαμάτα, (3ος) Απόλλωνας - Ηρακλής, (4ος) ΠΑΟΚ - Καβάλα, (5ος) Ολυμπιακός - Εθνικός Αστέρας, (6ος) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός. 13/12:Εθνικός - ΑΕΚ, (5ος) Αιγάλεω - Ολυμπιακός.

Στο μεταξύ, το ΔΣ στην ΕΠΟ ενέκρινε τη σύνθεση της επιτροπής για τη μελέτη και υλοποίηση της κατασκευής γηπεδικών εγκαταστάσεων σε όλες τις Ενώσεις - μέλη της ΕΠΟ. Την αποτελούν Β. Μητρόπουλος (πρόεδρος), Αρ. Σταθόπουλος, Β. Γκαγκάτσης, Γ. Γκιρτζίκης. Ακόμα, αποφάσισε χτες την παραπομπή του προέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος, Αχιλλέα Μπέου, στ' αρμόδια πειθαρχικά όργανα για δηλώσεις του κατά της ΕΠΟ και μελών του ΔΣ στη διάρκεια της πρόσφατης ΓΣ της ΕΠΑΕ. Ο νομικός σύμβουλος του «κυανέρυθρου» προέδρου, Π. Καϊμακάμης, σχολίασε: «Η ελευθερία του λόγου και η άσκηση κριτικής είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Και στην Ελλάδα το Σύνταγμα λειτουργεί. Ως εκ τούτου, παραπομπές και προγραφές, στιλ Μακάρθουρ, δεν μπορούν να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές. Αντί λοιπόν ν' ασχολούνται με παραπομπές, ας κοιτάξουν να λύσουν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τότε να 'ναι σίγουροι ότι θα επαινεθούν». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Κ. Αλεξανδρίδης, δήλωσε: «Η ελευθερία λόγου, την οποία και μεις υποστηρίζουμε, δεν έχει καμιά σχέση με ύβρεις και δυσφήμιση».

  • Στο Παραλίμνι θα μεταβεί (13 - 17/11) ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες του 1ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, στον οποίο συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες Κύπρου, Λευκορωσίας, Ουγγαρίας και Ουκρανίας. Ο νικητής του 1ου ομίλου θα δώσει αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης με το νικητή του 2ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Εσθονίας, Ρουμανίας και Λουξεμβούργου.
  • Η ΓΓΑ ρώτησε εγγράφως την ΕΠΟ αν το Καταστατικό της έχει εναρμονιστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με το νόμο 2725. Η καταφατική απάντηση (έγινε στα μέσα Νοέμβρη πέρυσι) της Ομοσπονδίας θα συνοδεύεται από τα σχετικά παραστατικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ