Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Αγγλος» και με τη βούλα

Η αγγλική ομοσπονδία παρουσίασε χθες και επίσημα τον Ερικσον

Sportidea

Η αγγλική ομοσπονδία παρουσίασε χθες και επίσημα τον Ερικσον
Κατέρρευσε χτες και επίσημα ένα από τα πλέον ιστορικά... ταμπού που υπήρχε στο αγγλικό ποδόσφαιρο και ήθελε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να είναι πάντα Εγγλέζος. Από χτες όμως αυτό δεν ισχύει πλέον, αφού έγινε η επίσημη παρουσίαση του Σουηδού Σβεν Γκόραν Ερικσον, ο οποίος από τον Ιούλη θα αναλάβει και τυπικά τα ηνία της «γηραιάς Αλβιόνας». Ο Σουηδός τεχνικός της Λάτσιο δήλωσε «πως δεν μπορείς να πεις όχι, όταν σου προσφέρουν μια από τις καλύτερες δουλιές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα». Μεταξύ άλλων ο Ερικσον ήδη κάνει τα πλάνα του για τα νέα του καθήκοντα. Η συμφωνία του με την αγγλική Ομοσπονδία αναφέρει πως θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του από τον ερχόμενο Ιούλη, όταν και θα λύσει το συμβόλαιο του με τη Λάτσιο, αλλά ο Σουηδός προπονητής θέλει να ξεκινήσει τη δουλιά του νωρίτερα. Οπως δήλωσε ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις με την ιταλική ομάδα ώστε να του δοθεί η άδεια να καθίσει στον πάγκο των «λιονταριών» και στους αγώνες των προκριματικών για το Μουντιάλ 2002. Τη συμπαράστασή του στο νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας, εξέφρασε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος δήλωσε: «Δεν είναι απαραίτητο να είναι Αγγλος ο προπονητής της Εθνικής ομάδας. Αρκεί να είναι καλός στη δουλιά του και ο κ. Ερικσον σίγουρα είναι».

ΙΣΠΑΝΙΑ: «ΓΥΡΙΣΤΕ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ». Για μια ακόμη φορά, ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης Χέσους Χιλ έκλεψε την παράσταση. Ο Χιλ που έχει γράψει ιστορία με τον τρόπο που αλλάζει τους προπονητές σαν τα... πουκάμισα και έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την ισπανική Δικαιοσύνη με τα καμώματά του, έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα ντροπιαστική ήττα της ομάδας του από τη Λας Πάλμας με 2-1 για τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, τόνισε ότι καλύτερα οι παίκτες να γυρίσουν κολυμπώντας (!!!) από τα Κανάρια νησιά. «Η ομάδα αυτή τη στιγμή αποτελείται από 11 φαντάσματα που φοράνε τις λευκές φανέλες με τις κόκκινες ρίγες και τα μπλε σορτσάκια. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι οι παίκτες θα γυρίσουν στη Μαδρίτη... κολυμπώντας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ατλέτικο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι παίκτες της Ατλέτικο να ξέρουν... μπάνιο.

ΙΤΑΛΙΑ: Βάλσαμο για την Ιντερ αποτέλεσε η σπουδαία νίκη επί της Ρόμα με 2-0 στο Μεάτσα. Απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο για την κατάκτηση των τριών βαθμών όσο και για την εμφάνιση τής ομάδας του, εμφανίστηκε ο Μάρκο Ταρντέλι, νέος τεχνικός των «Νερατζούρι». «Θέλω να συγχαρώ τα παιδία μου γιατί παίξανε πολύ καλά ειδικά στο χώρο του κέντρου». Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στον Τούρκο επιθετικό Χακάν. Τέλος, επισήμανε πως η ομάδα θα βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Εξάλλου σημαντική νίκη για την 4η αγωνιστική του Καμπιονάτο πέτυχε και η Πάρμα που επιβλήθηκε της Μίλαν με 2-0.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πολλές εκπλήξεις επιφύλασσε η αγωνιστική του Κυπέλλου στη Γερμανία με την Καϊζερσλάουτερν και την Μπάγερν να είναι οι μεγάλοι χαμένοι... Συγκεκριμένα, η Καϊζερσλάουτερν προσγειώθηκε ανώμαλα μετά τις νίκες στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, αφού ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 από την Μπορούσια Μενχεγλάντμπαχ. Θύμα των εκπλήξεων έπεσε και η Μπάγερν Μονάχου που αποκλείστηκε με 4-2 στα πέναλτι από το Μαγδεβούργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ