Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ξεκινούν σήμερα οι αγωνιστικές παρεμβάσεις

Με στόχο την ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης ενάντια στις πρόσφατες αντεργατικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κρατών - μελών της ΕΕ, το ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, βάζει σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχέδιο για το πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς και κατοικίας των εργαζομένων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα, στις 10 το πρωί, οργανώνονται αγωνιστικές παρεμβάσεις στους εξής χώρους δουλειάς:

  • Σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» στην Πατησίων.
  • Σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στην Καλλιθέα.
  • Στα καταστήματα «ΤΖΑΜΠΟ» στις περιοχές Αλίμου και Θηβών.
  • Σούπερ μάρκετ «ΚΑΡΦΟΥΡ» στους Αμπελόκηπους.
  • Σούπερ μάρκετ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Περισσό.

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ και μαζικοί φορείς διοργανώνουν συγκεντρώσεις στο Μαρούσι στις 14 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα (θυμίζουμε ότι με πρόσφατη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο επιχειρεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και, ταυτόχρονα, προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων του δήμου), και στον Ταύρο στις 15 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα.

Η προσπάθεια για κατάργηση της αργίας της Κυριακής και της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων αποτελεί πάγιο και διαρκή στόχο του κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του. Συμμάχους για την υλοποίηση αυτού του στόχου το κεφάλαιο έχει τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, που με τους νόμους έχουν ήδη επιβάλει την απελευθέρωση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων. Συμμάχους του το κεφάλαιο έχει και τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, καθώς και τους δημάρχους και τους νομάρχες, στελέχη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλαν και βάζουν πλάτη για το παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, διευκολύνοντας στην υλοποίηση των επιδιώξεων του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ