Σάββατο 11 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Εντοπίζει τα προβλήματα αλλά όχι τους ενόχους

Τη στήριξη που προσφέρουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην αντεργατική επίθεση κατήγγειλαν οι ταξικές δυνάμεις, στη χτεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης

Τις πτυχές της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης, της στήριξης που προσφέρει στην πολιτική αυτή ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός και την ανάγκη αποτελεσματικότερης οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, ανέδειξε στην παρέμβαση που έκανε εκ μέρους των ταξικών δυνάμεων, στη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Θ. Κούτρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αναφέρθηκε στη γενικότερη αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις σημερινές εξελίξεις στα ΒΑΕ και στο ΙΚΑ, στα νέα αντιδραστικά μέτρα που λήφθηκαν στην ΕΕ, όπως η επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους και άλλα. Σημείωσε ότι τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται σήμερα στο όνομα της κρίσης στόχο έχουν, οι εργαζόμενοι να μείνουν με ακόμα λιγότερα δικαιώματα στη μετά την κρίση εποχή. Ανέδειξε τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που στηρίζει αυτήν την πολιτική.

Για το ζήτημα των μεταναστών, επισήμανε ότι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι αυτές που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Την πολιτική αυτή στηρίζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, εμποδίζουν τη νομιμοποίηση των μεταναστών στη χώρα μας, ώστε οι αλλοδαποί εργαζόμενοι να αποτελούν ακόμα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου. Κατέληξε, καταδεικνύοντας την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και έντασης του αγώνα της εργατικής τάξης.

Από τη μεριά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παρουσιάσουν αναλυτικά τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς, όμως, να αναδείξουν ούτε για μια στιγμή τις πολιτικές αιτίες που γεννούν αυτές τις πολιτικές. Αντιθέτως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μιλώντας για τους μετανάστες, έφθασε να προτείνει ακόμα και να ζητηθεί η βοήθεια της ΕΕ, ενός, δηλαδή, από τους βασικούς υπεύθυνους για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους σε βάρος των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ