Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Ρύθμιση χωρίς αντίκρισμα

Το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί προπαγανδιστικά να δείξει ότι φορολογεί τους «έχοντες και κατέχοντες», χωρίς ωστόσο να το κάνει πράξη, συζητήθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, η κυβερνητική πρόταση δεν αλλάζει τη γενική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία - όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη και ταυτόχρονα πλήττει τα λαϊκά στρώματα.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών αναψυχής, είπε, μπορούν με διάφορα «παραθυράκια» (οφ σορ εταιρείες) να γλιτώσουν τη φορολόγησή τους, η οποία έτσι και αλλιώς με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις είναι χαμηλή, και ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποιο είναι το πραγματικό φορολογικό καθεστώς και ποιες οι απαλλαγές των ιδιοκτητών των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής.

Κατά τη συνεδρίαση ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας είπε ότι η επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας είναι χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις και ισχυρίστηκε ότι η φορολόγηση των σκαφών αναψυχής δείχνει ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα «κοινωνικής δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ