Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Θύμα της αντιαγροτικής πολιτικής

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κοζάνης και Σερβίων, ενώ τώρα ανακοινώνεται η κατάσχεση δύο κτιρίων μεγάλης αξίας της ΕΑΣ. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Ενωση, έχει να κάνει με την πολιτική που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησαν πιστά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα, οι οποίες ήταν πάντα στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και του τραπεζικού, που δεν τις έχουν αφήσει ούτε μια στιγμή να ανασάνουν».

Προσθέτει ότι «είναι συνειδητή η απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος από τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, γιατί στα πλαίσια αυτής της πολιτικής δε θέλουν συνεταιρισμένους τους αγρότες, γενικότερα δε θέλουν συνεταιρισμούς. Ετσι λοιπόν και η Ενωση της Κοζάνης δε θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση από τον κανόνα, στάθηκε αδύνατο να στηρίξει τους μικρομεσαίους αγρότες και ήταν φυσικό επακόλουθο να χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις των αγροτών, να μειωθεί το ενδιαφέρον τους για το ρόλο και την τύχη της, να μην προβάλουν αντίσταση στην εφαρμοζόμενη πολιτική, με αποτέλεσμα το σημερινό οικονομικό χάλι της».

«Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει αυτή η πολιτική και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ανάπτυξη των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς με αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν, παράλληλα να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στο συνεταιριστικό κίνημα σε βάρος των παρατάξεων που στήριξαν την πολιτική των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι αγρότες και οι εργαζόμενοι στην ένωση, χρειάζεται να κατανοήσουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα κόμματα αυτά που τους οδήγησαν στη χρεοκοπία», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ