Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Σε απόγνωση οι καρπουζοπαραγωγοί

Σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα έχουν περιέλθει οι παραγωγοί καρπουζιών και πεπονιών στο νομό Τρικάλων, καθώς οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ οι μεγαλέμποροι αγοράζουν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τέθηκαν και στο επίκεντρο της επίσκεψης, στην καρπουζοαγορά στο Ριζαριό, αντιπροσωπείας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Αχ. Κανταρτζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της ΚΕ του Κόμματος και τον Αλ. Νταούλα, γραμματέα της ΝΕ.

Στις συζητήσεις που είχε με τους παραγωγούς, ο Αχ. Κανταρτζής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρε το ΚΚΕ, φέρνοντας, μεταξύ των άλλων, το θέμα στη Βουλή, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία για την εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή ικανοποιητικών αποζημιώσεων που θα καλύπτουν στο 100% τις ζημιές. Ταυτόχρονα, στάθηκε στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας της παραγωγής με την εξασφάλιση του εισοδήματος, με αναπλήρωση των απωλειών, θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. «Χρήματα υπάρχουν - τόνισε - όπως δείχνουν, παρά την κρίση, τα προκλητικά κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Το θέμα είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης και συσχετισμών δυνάμεων. Επομένως, οι αγρότες με τον αγώνα τους πρέπει να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ